Нетверезий водій заїхав у водойму

Нетверезий водій заїхав у водойму

Подія сталася увечері, 9 квітня. Близько 23:00 до поліції надійшло повідомлення про те, що автомобіль «Huindai» з’їхав з проїжджої частини та впав у колишній кар’єр, заповнений водою. На місці працювали правоохоронці відділу поліцейської діяльності №1 (Черняхів) Житомирського райуправління та фахівці ДСНС.

 

Рятувальники витягли автівку з води. Керманич та пасажири вибралися самостійно. Їм було надано необхідну медичну допомогу.

Поліцейські з’ясували, що водій, 23-річний місцевий житель, перебував за кермом у нетверезому стані. Відповідне тестування засвідчило 0,99 проміле алкоголю в його крові. А дорожньо-транспортна пригода сталася через те, що водій кросовера не дотримався безпечної швидкості руху та не врахував дорожніх обставин.

Нетверезий водій заїхав у водойму

Правоохоронці склали відносно водія адміністративні матеріали за ст. 124 (Порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна) та ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) КУпАП.

Поліцейські нагадують, що керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції, тягне за собою накладення штрафу в розмірі 17 тисяч гривень із позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік. Повторне протягом року вчинення такого правопорушення карається штрафом у розмірі 34 тисячі гривень або адміністративним арештом, терміном 10 діб, із позбавленням права керування на 3 роки.

Житомирське районне управління поліції