Житомирське «Полісся» поступилося тернопільській «Ниві»

Житомирське «Полісся» поступилося тернопільській «Ниві»

Це був останній домашній матч для полісян у цьому сезоні. Новоградський стадіон «Авангард» так і не став для команди з обласного центру фартовим — номінальні господарі частенько пропускали вирішальні голи в заключні секунди гри. Так сталося й цього разу.
Ще перед матчем було зрозуміло, що для продовження боротьби за місце в першій лізі «Полісся» має грати без помилок та обов’язково здобути три очки. У такому випадку, за умови сприятливих для житомирян результатів у паралельних поєдинках групи, шанси на підвищення зберігались. Саме тому «жовто-зелена» команда активно розпочала зустріч: житомиряни контролювали м’яч протягом більшості ігрового часу та активно грали в атаці.
Господарі створили декілька гольових моментів поблизу воріт суперника, але забити м’яч у сітку воріт не змогли. На перерву команди пішли за рахунку 0:0.
У другому таймі житомиряни спробували посилити тиск на ворота, але оборона тернополян вистояла. Із кожною хвилиною напруга на стадіоні «Авангард» відчувалась все гостріше.
Фатальною для житомирян стала 95-та хвилина. Головний арбітр призначив штрафний удар у бік воріт «Полісся». Тернопільчани використали цей шанс — 0:1.
У паралельних поєдинках суперники «Полісся» у боротьбі за вихід у першу лігу — «Черкащина-Академія» та ФК «Минай» — перемогли у своїх матчах і відірвались від третього місця, на якому залишилась житомирська команда.
Завершальний матч чемпіонату, який вже ніяк не вплине на боротьбу за вихід до першої ліги, ФК «Полісся» зіграє 25 травня на виїзді проти футбольного клубу «Чайка».
Підготував Олег БРЮХАНОВ