МУНІЦИПАЛІТЕТИ НОВОГРАДА Й ДОЛИНИ ДОМОВИЛИСЯ ПРО СПІВПРАЦЮ

Протягом двох днів, 27 та 28 квітня, у Новограді-Волинському гостювала офіційна делегація у складі 23 чоловік із міста Долини Івано-Франківської області. Метою візиту стало налагодження міжмуніципальної співпраці в сфері житлово-комунального господарства та енергозбереження.
До складу делегації, яку очолив міський голова Долини Володимир Гаразд, увійшли депутати міської та районної ради, працівники комунальних господарств, апарату міської ради міста Долини, а також представники міста Івано-Франківська.
Оскільки зустріч була організована в рамках співробітництва з Муніципальною програмою врядування та сталого розвитку Програми розвитку ООН, мова головним чином йшла про співпрацю міських рад цих українських міст із іноземними агенціями, про успішно реалізовані на засадах співфінансування проекти та орієнтовні плани подальшої роботи. До активної участі в обговоренні даних питань долучився директор Швейцарського бюро співробітництва в Україні Мануель Еттер.
На заключному етапі візиту відбулося підписання «Угоди про співпрацю» між міськими радами, котру завірили своїми підписами міські голови Новограда-Волинського та Долини.
Довідково. Долина — місто районного підпорядкування в Івано-Франківській області із населенням 11,2 тисячі чоловік, розташоване за 60 кілометрів від обласного центру. Через місто проходить залізниця Львів-Стрий-Чернівці, а також автошляхи Чернівці-Стрий-Львів та Івано-Франківськ-Ужгород. Долина — центр району, на території якого розташовано 26 сільських, 2 міські й одна селищна ради. Населення району — 83,6 тисяч чоловік.
Олег БРЮХАНОВ