ХРОНИКА 20/2009

«ПОХАЗЯЙНУВАЛИ» ДОБРЯЧЕ
Із заявою про крадіжку майна та продуктів харчування з будинку її 62-річної матері, яка проживає в с.Михиївка, до міськвідділу міліції звернулася жителька міста. Сталося це в той час, коли літня жінка знаходилася в лікарні. До будинку більше місяця ніхто не навідувався. Повернувшись додому, жінка виявила, що в хліві зірвані навісні замки, звідки викрали сокири, коси, драбини. З подвір’я зникли 10 листків шиферу, а на городі розкрили копець, в якому була прикопана картопля.
КВАРТИРНА КРАДІЖКА
Шляхом підбору ключів, невідомі проникли в квартиру місцевої жительки, звідки викрали гроші та золоті вироби. Потерпіла розповідає, що того ранку, як завжди, вона зібрала сина до школи, а сама пішла на роботу. Проникнення виявив син, який повернувся зі школи. Коли хлопець став відмикати двері, то виявив, що одні з вхідних дверей незамкнені. Це і викликало підозру в дитини. За твердженням жінки, ключі від квартири були лише у неї та сина, а замки вони завжди закривали на два оберти. Сума викраденого становить близько 900 грн. На місце події виїжджала слідчо-оперативна група, яка розпочала першочергові дії з встановлення та затримання злодіїв.
ПОГУЛЯЛА
Без свідомості, з діагнозом алкогольне отруєння, до лікарні було доставлено 14-річну дитину, ученицю 8 класу однієї з місцевих шкіл. Поспілкувавшись з матір’ю дівчинки, жінка зі сльозами на очах розповіла, що Інну «виховує» вулиця. Досить часто донька пізно приходить додому, а іноді і взагалі не ночує. Та найстрашніше те, що, за свідченням матері, дитина зловживає спиртними напоями. Інна, коли прийшла до тями, розповіла, що того вечора пішла у місто гуляти і зустріла двох знайомих дівчат, 16 та 17 років, яких вона знає лише на ім’я, інших відомостей про «подруг» вона не має. Вже утрьох дівчата познайомилися з хлопцями-однолітками, які пригостили їх вином та пивом. Як звати кавалерів, Інна також не запам’ятала. На щастя, коли дівчині стало погано, «друзі» викликали швидку та зникли. За неналежне виконання обов’язків щодо виховання доньки (ст.184 ч.3 КУпАП) мати постане перед судом.
Варто відмітити, що коли трапляються такі випадки, діти, навіть у присутності батьків, вигороджують тих, хто з ними був, називаючи їх знайомими незнайомцями, тими, кого бачать вперше, що унеможливлює притягнути винних до відповідальності. Виникає запитання: чому чужі знайомі чи незнайомі люди, друзі, їх думка — важливіші для дітей, ніж батьки, їх почуття та переживання?
БАТЬКО СТЕРЕЖЕ, СИН — ТЯГНЕ
Із заявою про те, що з комори одного з господарств району невідомі викрали комплект ключів та інший інвентар, звернувся помічник керуючого. Незважаючи на нелегкі часи, власник найняв сторожа для охорони території, звідки здійснили крадіжку. Літній чоловік свою причетність до крадіжки категорично заперечував, але зізнався, що наявність чи відсутність інвентаря на місці він не перевіряв. Коли саме викрали майно, — встановили спільними зусиллями працюючих. Злодієм виявися син сторожа, який одного разу підмінив батька. Принісши додому «добро», новоспечений сторож-злодій батькові нічого не сказав.
Анна ВЛАСЮК, помічник начальника МВ, старший лейтенант міліції