НАМ БЕЗ КНИГ НІЯК НЕ МОЖНА

НАМ БЕЗ КНИГ НІЯК НЕ МОЖНА

Завжди серед дітей, завжди в їхньому оточенні, — такою знають вихованці школи №6 нинішні й колишні свою вчительку початкових класів, а нині шкільного бібліотекаря — Надію Петрівну Панченко.
Учні охоче відвідують бібліотеку, беруть активну участь у масових заходах. Тут завжди затишно і привітно. Яскраво оформлено книжкові виставки, куточок казки. В бібліотеці є комп’ютер та кольоровий телевізор.
З 23 по 29 квітня в нашій школі відбувся Тиждень дитячої книги «Нам без книг ніяк не можна». Було проведено різні заходи: вікторини, бліц-турнір: «Все про бібліотеки і книги», брейн-ринг «До нас завітала казка», посвята першокласників у читачі «Книжечка шукає друзів», яку підготували учні 2а, 3а, 6б класів.
Сподобалася всім присутнім презентація улюбленої книги. Найкраще серед усіх була представлена книга А.Чайковського «Діти козацької матері» ученицею 7а класу Островською Тетяною. З участю юних поетів школи — Дмитра Веремія, Наталею Шапран, Іриною Фрізпалій відбулася зустріч з поетом-земляком Сергієм Руденком. Учні 9б класу (класний керівник Мельник Л.В.) читали вірші місцевих поетів та гостя.
Зустріч відбулася в теплій, дружній атмосфері. Поет завжди був усміхнений, доброзичливий, навівав на всіх присутніх своєю поезією світлим, рідним і незабутнім. На згадку про зустріч поет подарував бібліотеці свою збірку «Душа», в якій є початок, але нема кінця.Тож чекаємо нову збірку!
Катерина ДЕРАЖЕНКО, учениця 9-Б ЗОШ №6