СВЯТО ПРОЩАННЯ З БУКВАРЕМ

Свято Букваря... Здається, тільки вчора прийшли до школи на перший дзвінок, а вже — закінчуємо 1 клас. За цей невеличкий проміжок часу наші діти вивчили букви, стали самі читати казки, що слухали від нас на ніч. І ось довгождана мить — «Свято прощання з Букварем». Воно і радісне, і трішки сумне. Перша книга — Буквар — дала початок, відкрила дорогу до Країни знань. Скільки зусиль прикладено для того, щоб подолати цю першу сходинку, тобто навчитися читати. І в цьому велика заслуга нашої першої вчительки Ольги Василівни Новиченко. Вона працює в загальноосвітній школі №3 вже 18-ий рік, випустила не один набір дітей, добре знає свою справу. Це дуже добре видно по наших дітях: вони стали серйознішими, стараннішими, уважнішими. А саме головне, — в них є бажання до навчання.
І ось розпочалося свято. Ми, батьки, не впізнавали своїх дітей. Це були справжні актори, котрі перевтілювались з однієї ролі в іншу (то єнотик, то ведмедик, то Коза-Дереза, то Івасик-Телесик, який виловив букву алфавіту як рибку...). Вони співали, танцювали, відгадували загадки. Потім до нашої уваги була представлена інсценізація казочки «Рукавичка». Казкові герої зачарували всіх глядачів. На святі завуч ЗОШ №З Вознюк Т.С. разом з першою вчителькою вручили дітям перші документи — свідоцтва про вивчення першої книги «Букваря». З цією знаменною подією першокласників привітали учні 5-А класу (випускники Ольги Василівни). Вони подарували їм танок «Подоляночка», а також були героями із казок.
Новиченко Ольга Василівна не тільки змогла знайти підхід до діток, а й чудово співпрацює з батьками класу та їх родинами. Тому дійовими особами на святі були не тільки першачки, а й їх родини. Так були вітання дітям від родини Гончаруків (хореографічний номер — танець, виконали керівник ансамблю «Веселка» Катерина Георгіївна з донькою). Дідусь Коваленко Саші пише вірші, і один з них разом з внукою подарували дітям. Чудова пісня про першу вчительку прозвучала у виконанні рідної тітоньки Вадима Верзуна. І на завершення ми почули прекрасну пісню «Мої батьки» у виконанні нашої першої вчительки Ольги Василівни, музкерівника Галини Леонідівни та мами Насті Іскрижицької. Передмовою цієї пісні були слова нашої вчительки: «Вслухайтесь, діти, в ці слова і запам’ятайте, що найрідніші люди на землі — це ваші батьки. І це саме вони моляться за вас серед ночей».
Свято пройшло на одному диханні, ніби побували в родинному колі.
Ми дуже вдячні нашій Ользі Василівні за таке тепле родинне свято, за материнське відношення до наших діток. Натхнення Вам, терпіння, успіхів у Вашій нелегкій праці.
Також дякуємо за виховання, навчання та чуйне відношення до наших дітей вихователю Климчук Тетяні Миколаївні, помічнику вихователя Пилипчук Ірині Миколаївні, вчителю музики Свистуновій Оксані Павлівні та музичному керівнику дитсадка №14 Галині Леонідівні. Низький Вам уклін, шановні педагоги!!!
Батьки 1-А класу ЗОШ №З