16 ТРАВНЯ ВСЕ МІСТО ПОБІГЛО…

16 ТРАВНЯ ВСЕ МІСТО ПОБІГЛО…

…від центру до галявини біля 300-літнього дуба, що знаходиться неподалік від парку Перемоги. Саме за таким, новим, маршрутом цього року проходила традиційна загальноміська акція «Пробіг заради життя-2009», започаткована 6 років тому з ініціативи міської жіночої організації.
Очолив колону бігунів міський голова Микола Боровець та члени жіночої організації. За ними — представники місцевих громадських організацій та міських осередків політичних партій, активісти установ, організацій, підприємств. Більшість прийшли на захід із родинами.
Основне дійство розгорнулося в місці кінцевої зупинки маршруту, за штабом бригади, біля дуба. Учасникам пробігу запропонували взяти участь у низці веселих і цікавих конкурсів, більшість із яких були спортивного характеру. Кожен бажаючий (звичайно, з огляду на свої фізичні можливості) міг взяти участь у козацьких розвагах (підйомі гир, армреслінгу, перетягуванні канату, боротьбі), у веселих стартах, що проходили під гаслом «Тато, мама, я — спортивна сім’я» та інтелектуальних іграх (шахах і шашках).
Основна мета заходу — пропаганда здорового способу життя, демонстрація альтернативних, насамперед — активних, видів відпочинку.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Віктора ТИМОЩУКА