Житомирський рибоохоронний патруль інформує

Із 1 квітня для багатьох видів риб, поширених у водоймах нашої області, розпочинається нерестовий період. Із метою забезпечення сприятливих умов для відтворення водних біоресурсів, Управлінням державного агентства рибного господарства в Житомирській області 16 березня 2020 року видано наказ №26-у «Про встановлення весняно-літньої заборони на лов риби, інших водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах Житомирської області у 2020 р.».
Строки весняно-літньої нерестової заборони:

  • із 01 квітня до 20 травня — на річках та їх притоках;

  • із 01 квітня до 09 червня — на водосховищах та ставках;

  • із 01 квітня до 30 червня — у новостворених водних об’єктах, а також у придатковій системі річок та інших водних об’єктів;

  • із 01 квітня по 20 червня та з 15 липня по 05 вересня — у всіх водних об’єктах забороняється будь-який вилов раків під час першої та другої линьок.


Крім того, забороняється проведення змагань із рибальства і підводного полювання та пересування на водоймах області будь-яких плавзасобів, за винятком плавзасобів органів рибоохорони та інших держаних органів, що використовуються під час виконання ними службових обов’язків.
Під час нерестової заборони рибалкам-любителям дозволено лов риби з берега на водоймах у межах населених пунктів, за межами місць нересту риби однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком або спінінгом.
У разі виявлення фактів незаконного вилову риби, просимо повідомляти на «гарячу лінію» Житомирського рибоохоронного патруля цілодобово за телефонами: (0412) 24-57-81 та (067) 414-60-74.
В.ДОВГАНЬ, провідний державний інспектор