ПРЕСВЯТИХ ТIЛА I КРОВI

14 червня католики України відзначають урочистість Найсвятішого Тіла і Крові Ісуса Христа. Це світле і радісне свято, наповнене пелюстками троянд, посмішками дітей під час процесії, хвилюванням за приготування чотирьох алтарів — тільки на Боже Тіло процесія відбувається саме так.
Тайна Тіла і Крові Ісуса Христа. Тайна Пресвятої Трійці. Тайна Страждань. Тайна нашого спасіння возвеличується в цей незвичайний день. В Середньовіччі один священик почав сумніватися в справжності Пресвятих Дарів, і з Хостії в його руках витекла Кров. Свято, що існувало і перед тим, заради возвеличення Господа в Пресвятій Євхаристії незабаром було затверджене папою Урбаном ІV, а пізніше — Йоаном ХХІІ.
«Ісус справді воскрес і живе. Він є посеред нас і постійно дає нам пізнавати себе. Прагне годувати нас Своїм Тілом і оживляти Своєю Кров’ю. Чекає, щоб ми приходили до Нього, і, віддаючи Йому честь в акті адорації, знаходили мир і почуття людської гідності. Хоче вести нас вулицями наших парафій, благословляти і показувати, як Він любить світ і людей».
о.Томаш Алексєвіч