ПРИСЯГЛИ ЗАХИЩАТИ Й НЕ ЗРАДИТИ

ПРИСЯГЛИ ЗАХИЩАТИ Й НЕ ЗРАДИТИ

6 червня у двох військових частинах Новоград-Волинського гарнізону відбулися урочисті церемонії приведення до військової присяги молодого поповнення. Зі зброєю в руках, біля бойового прапора військової частини, перед строєм командирів і воїнів на вірність Батьківщині та її народу присягли 170 новобранців 12-го інженерного полку та 19 молодих бійців 54-го окремого розвідувального батальйону. Тож, загалом 189 юнаків, 13 із яких — жителі Новограда-Волинського та району.
Підтримати молодих військовослужбовців у цей хвилюючий для кожного із них момент приїхали рідні, близькі та друзі. Із вітальними та напутніми словами виступили командири військових частин, представники влади, комітету солдатських матерів, ветерани та духовенство.
У той же день було урочисто відкрито та освячено батальйонну церкву, розміщену в одній із кімнат казарменої будівлі розвідбату. Обряд освячення провів настоятель Городницького Свято-Георгіївського монастиря, єпископ Олександр. Це вже не перший випадок облаштування церков та капличок на території місцевих військових частин. Командування такі ініціативи пояснює просто — під час проходження військової служби важливо гармонійно поєднати як фізичне, так і духовне виховання бійців.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Віктора ТИМОЩУКА