Відбувся Кубок із гирьового спорту та армспорту пам'яті заслуженого працівника фізичної культури і спорту України Олександра Миколайовича Дідовця

У суботу, 15 серпня, у Новограді-Волинському відбувся Кубок із гирьового спорту та армспорту, присвячений пам’яті Олександра Дідовця — титулованого гирьовика, рекорди якого зафіксовані в Книзі рекордів України (малій Книзі рекордів Гіннеса), 7-разового чемпіона світу серед ветеранів гирьового спорту, заслуженого працівника фізичної культури і спорту України, майстра спорту України міжнародного класу, Почесного громадянина міста Новограда-Волинського. Уже минуло понад два з половиною роки, як він відійшов у вічність, проте його спортивна слава та справа продовжена його вихованцями та колегами.
Турнір, ініційований колегою та другом Олександра Дідовця — Петром Подкаурою, відбувся другий рік поспіль і проходив у спортивній залі Новоград-Волинського економіко-гуманітарного коледжу.
Змагалися з гирьового спорту (суддя — Валерій Постіженко, президент обласної федерації з важкої атлетики) та армспорту (суддя — Олександр Пінчук, майстер спорту України з армспорту). Головний суддя турніру — застужений тренер України з армспорту Геннадій Данюк.
Участь у турнірі взяли команди з міст Новограда-Волинського, Коростеня, Житомира, Радомишля, Коростишева, Андрушівки, Попільні та Новоград-Волинського району.
Перше загальнокомандне місце з гирьового спорту та Кубок турніру отримала команда з м.Житомира, друге місце посіла команда з м.Радомишля, третє місце здобула команда з м.Андрушівки.
Учасники турніру змагалися в різних вікових та вагових категоріях. Усі спортсмени були нагороджені дипломами та медалями.
Присутніми на турнірі були рідні Олександра Дідовця — дружина Лідія Федорівна та донька Оксана Олександрівна. Побували на турнірі й друзі Олександра Миколайовича, які продовжують його справу і виховують молоде покоління гирьовиків.
Привітала учасників турніру в.о. міського голови Оксана Гвозденко, яка подякувала всім, хто долучився до організації турніру пам'яті іменитого земляка, зокрема управлінню в справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту міської ради, та відзначила значний особистий внесок Олександра Дідовця в розвиток фізичної культури і спорту на Новоград-Волинщині, його відданість справі.
Алла ВИГОВСЬКА, головний спеціаліст відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради