УВАГА! ЗАЛІЗНИЧНИЙ ПЕРЕЇЗД!

З метою попередження аварійності та забезпечення безпеки дорожнього руху на залізничних переїздах, приведення їх у відповідність до вимог нормативних актів, посилення контролю за дотриманням водіями вимог Правил дорожнього руху під час проїзду залізничних переїздів, у період з 15 вересня по 30 жовтня 2009 року, проводяться загальнодержавні профілактичні заходи під умовною назвою «Залізничний переїзд». У м.Новоград-Волинський та районі налічується 18 залізничних переїздів. Працівниками відділення ДАІ м.Новоград-Волинський проводиться нагляд щодо здійснення контролю за дотриманням водіями вимог Правил дорожнього руху під час проїзду залізничних переїздів. Так, з початку року за порушення Правил проїзду залізничних переїздів до адміністративної відповідальності притягнуто 48 водіїв.
Пам’ятайте, що порушення Правил дорожнього руху тягне за собою не тільки адміністративну відповідальність, а й загрожує людському життю та здоров’ю. Як приклад, з початку року на залізничних переїздах міста та району трапилась одна дорожньо-транспортна пригода за участю потяга та автомобіля, під час якої водій автомобіля отримав тілесні ушкодження, виникнення якої супроводжувалось порушенням водієм вищезгаданих правил, а саме — рух через залізничний переїзд на заборонений сигнал світлофора та звуковий сигнал.
ВДАІ звертається до всіх учасників дорожнього руху: не порушуйте правила проїзду залізничних переїздів, адже, на перший погляд, дрібне порушення, звичайна неуважність можуть призвести до дорожньо-транспортних пригод з тяжкими наслідками, де травмуватимуться та гинутимуть люди.
О.ПАВЛЮК, начальник ВДАІ м.Новоград-Волинський, підполковник міліції