ХОТІЛИ — ЯК КРАЩЕ…

…А вийшло — як завжди. Це — про рішення щодо призупинення роботи центрального ринку «Урожай». Нагадаємо, що напередодні, спираючись на висновки санстанції, міська надзвичайна протиепідемічна комісія заборонила торгівлю на центральному ринку у неділю, 8 листопада. Мотивували тим, що тиждень тому, якраз після неділі, у місті було зафіксовано сплеск вірусних захворювань. Себто, люди сходили на базар — і там заразилися.
На цей раз базар не працював. Але ж так історично склалося, що більшість люду саме в неділю звикла ходити за покупками, запасаючись продуктами, як правило, на цілий тиждень. «Поцілувавши» базарні замки, населення масово повернуло у ті торговельні точки, що розташовані неподалік. Годі й казати, які скупчення народу там утворювалися.
Вже не один раз із екранів телевізорів медичні фахівці пояснювали, що на відкритому просторі ймовірність підхопити вірус грипу чи ГРВІ значно нижча, порівняно із закритими, та ще й людними, приміщеннями — приміром, магазинами. З огляду на це, який сенс було закривати базар? Може, щоб просто показати, що робота робиться — рішення приймаються?
Олег БРЮХАНОВ