ПРО ТИХ, ХТО «БАЧИТЬ» СВІТ НАВПОМАЦКИ АБО «ЧУЄ» ОЧИМА, ХТО ПЕРЕСУВАЄТЬСЯ НА КОЛЕСАХ АБО УРАЖЕНИЙ РАКОМ ЧИ ТУБЕРКУЛЬОЗОМ

3 грудня — Міжнародний день інвалідів. День інваліда — це не свято. Це лише мотив, щоб привернути увагу суспільства до цих людей, які юридично є повноправними його членами. Життя в нашій країні влаштоване так, що ледь не кожна ситуація змушує інваліда згадувати про свою інвалідність.
Відзначення Міжнародного дня інвалідів у нашому районі стало доброю традицією, про яку не забувають люди з особливостями психофізичного розвитку, так і організації, які ними опікуються. До цієї дати райдержадміністрацією підготувалася низка заходів щодо відзначення в районі Дня інваліда.
3 грудня в малій залі Будинку рад зібралося 27 дітей-інвалідів та їхніх батьків, котрих запросили відділ у справах сім’ї, молоді та спорту та районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді райдержадміністрації.
Для діток був організований святковий концерт за участю аматорів району та самих діток, вручені подарунки від райдержадміністрації та товариства «Червоного Хреста».
Переможцям районного конкурсу творчості серед дітей з особливими потребами «Мої мрії» у номінаціях декоративно-прикладне та образотворче мистецтво вручили грамоти та подарунки від районної влади.
Від імені голови райдержадміністрації Миколи Іванюка привітав присутніх зі святом заступник голови з гуманітарних питань Микола Гриценко. За його словами, сьогодні з новим курсом наша держава повернулася до проблеми інвалідів абсолютно інакше. І це багато в чому допомагає інвалідам і суспільству в русі назустріч. Районна влада постійно опікується всіма інвалідами, які проживають в районі, вони забезпечуються візками, транспортними засобами, засобами побутової реабілітації, надається адресна допомога та безкоштовні путівки на санаторно-курортне лікування, працівники терцентру постійно відвідують таких людей вдома, допомагають по господарству, біля всіх громадських закладів встановлені пандуси.
Під час проведення гри-знайомства, коли ведуча запитувала дітей про їх мрії, всі вони мріють про одне — на відмінно закінчити школу, вступити до ВНЗ та оволодіти такими професіями, щоб допомагати та приносити користь і радість людям. Серед названих професій були професії педагогів, лікарів, музикантів, художників, економістів.
Такий діалог заставляє задуматися над тим, що ці дітки, знаючи, що вони не такі, як усі, і що в житті на них чекає маса і побутових, і соціальних труднощів, водночас змиряються із цим, продовжують жити, прагнути допомогти іншим, розвивати себе.
Додатково. Понад 3,5 тисячі людей у районі є інвалідами в результаті розумових, фізичних чи сенсорних розладів, серед них — 240 дітей.
Прес-служба Новоград-Волинської райдержадміністрації