У ФЕДОРІВЦІ ЗАПАЛАВ «БЛАКИТНИЙ ВОГНИК»

У ФЕДОРІВЦІ ЗАПАЛАВ «БЛАКИТНИЙ ВОГНИК»

Село Федорівка Новоград-Волинського району стало тридцять третім населеним пунктом, мешканці якого у своїх будинках запалять «блакитні вогники».
Очільник району Микола Іванюк разом із головою кооперативу Галиною Пінчук та сільським головою Олександром Осінським з нагоди такої визначної події для територіальної громади запалили газовий факел на околиці села.
Із 200 будинків у селі газифіковано 92, більше 70 сімей оформили всю потрібну документацію, і до нового року ці будинки будуть підключені до газопостачання.
На газифікацію села та будинків витрачено 688 тис. грн. — це кошти з Державного бюджету, зібрані кошти жителів, благодійні внески.
Як повідомив голова районної адміністрації Микола Іванюк, будівництво підвідного газопроводу із сусіднього села Ужачин до Федорівки розпочалося ще п’ять років тому, а газифікацію села закінчили за рік.
— Сьогоднішня подія — свідчення ефективної співпраці різних гілок влади та місцевих громад, завдяки якій в Новоград-Волинському районі за останні чотири роки було побудовано 370 кілометрів газових мереж. Ще 4 роки тому в районі було газифіковано лише 10% від загальної кількості дворів, зараз — 35%, а до кінця року планується газифікувати 50% дворів, — зазначив у своєму виступі Микола Олексійович.
Лідія Ляшевська від імені жителів села подякувала керівництву району, своєму земляку Володимиру Литвину, котрий посприяв у виділенні коштів на газифікацію сіл району, працівникам управління з експлуатації газового господарства на чолі з директором Миколою Додоновим, голові кооперативу за сприяння і допомогу.
Наостанок Микола Олексійович побажав жителям села добробуту та тепла в оселях і в душі. А тим мешканцям, які упереджено поставилися до процесу газифікації будинків і не захотіли підвести газ до своїх осель, — усвідомити, наскільки покращиться їхнє життя, коли в їх оселі горітиме благодатний «блакитний вогник».