СЛУЖБА НЕ З ЛЕГКИХ

СЛУЖБА НЕ З ЛЕГКИХ

\"СЛУЖБАСектор дільничних інспекторів — одна із складних служб в органах внутрішніх справ, оскільки саме на них покладена охорона громадського спокою людей. Про роботу міліції люди нерідко судять за тим, як працюють дільничні інспектори. Тож, слово начальнику сектору дільничних інспекторів Новоград-Волинського міськвідділу внутрішніх справ, ст.лейтенанту міліції Олександру Віталійовичу ОМЕЛЬЧУКУ.
— Нашими дільничними інспекторами розкривається кожен третій злочин. 80 відсотків заяв і повідомлень, що надходять від громадян, лягають на їхні плечі. За одинадцять місяців цього року було скоєно 619 злочинів, з яких 114 розкрито тільки дільничними інспекторами, затримано 3 чоловіка, котрі перебували у розшуку, виявлено 2434 адміністративних правопорушень та проведено чимало профілактичної роботи, яку навіть цифрами важко проілюструвати.
Всього профілактується 1355 криміногенних осіб — це раніше судимі, умовно засуджені, засуджені до виправних робіт, побутові дебошири, психічно хворі, особи, які офіційно визнані алкоголіками, наркомани та інші категорії. Одним словом, дільничний — це та людина, яка має бути завжди поруч, бо саме на нього люди покладаються у скрутну хвилину. Він не має права керувати настроєм, емоціями. Мусить виважити все на терезах справедливості, аби все було за законом. На сьогодні територію міста та району обслуговує 25 дільничних інспекторів міліції. У селищі Городниця успішно працюють районні відділення дільничних інспекторів. Одне з яких очолює майор міліції Федоренко О.В.
Сектор дільничних інспекторів міліції здійснює профілактичну роботу з населенням, особливо з особами, котрі перебувають на обліку. Адже наша мета — запобігти виникненню злочинів та правопорушень із широким залученням до цієї справи населення та громадських формувань.
До кола обов’язків дільничного належить також боротьба із самогоноварінням та із зловживанням алкогольними напоями населення. Адже на цьому грунті процвітає багато злочинів. Тому не припиняються оперативно-профілактичні дії, систематично проводяться відпрацювання територій, рейди із залученням представників засобів масової інформації. Загалом за поточний рік 324 звягельчанина були покарані за виготовлення і продаж самогону, 42 — тих, котрі в них купували. До кримінальної відповідальності за збут самогону притягнуто 10 осіб. Дільничні інспектори роблять все для того, щоб у місті та районі менше було злочинів і мешканці міста почували себе надійно і спокійно.
Олена ПЕТРУК, ст.лейтенант міліції