НОВОРІЧНЕ ВІТАННЯ ГОРОДЯНАМ МІСЬКОГО ГОЛОВИ МИКОЛИ БОРОВЦЯ

НОВОРІЧНЕ ВІТАННЯ ГОРОДЯНАМ МІСЬКОГО ГОЛОВИ МИКОЛИ БОРОВЦЯ

Дорогі новоград-волинці! Шановні гості нашого міста!
Щиро вітаю вас з Новим роком та всіма Різдвяними святами!
У ці миттєвості, години і дні, коли все навколо вбирається у казково-чарівні, пам’ятні з дитинства барви, ми по-особливому і навіть по-новому сприймаємо світ навколо себе, оцінюємо минуле і з надією вдивляємось у майбутнє. Так було споконвіку, так буде завжди, доки над землею займатимуться новорічні світанки та спалахуватимуть Різдвяні вогні.
Зазвичай ми зустрічаємо Новий рік у родинному колі, за святковим столом згадуємо найбільш яскраві події року, що минає, загадуємо заповітні бажання, намагаючись бодай на мить зазирнути у майбутнє.
За плечима не простий 2009 рік, кожен з нас прожив його по-різному — радість і журба переплітались у життєвих ситуаціях.
Це був рік економічної нестабільності та фінансових потрясінь.
І не можу сьогодні сказати, що змінилось наше життя на краще. Але з усією впевненістю хочу ствердити, що на місцевому рівні ми всі разом і кожен окремо на своєму місці робив все можливе: щоб була політична стабільність, не сталося різного роду потрясінь у життєзабезпеченні громади найнеобхіднішим — чи то з постачання тепла, води, електроенергії чи газу; забезпечувалася робота промислових підприємств, установ освіти, медицини і інших галузей.
Більш того, місто стало переможцем Всеукраїнського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування у 2009 році.
Виграло грант на співпрацю з GTZ з питань енергозбереження та енергоефективності, стало переможцем у конкурсі з відбору міст на участь у програмі «Реформи міського теплопостачання».
Здано в експлуатацію полігон твердих побутових відходів, запроваджена програма роздільного сміття і ряд інших важливих справ. Це все — результати вашої праці і великої любові до рідного міста.
Як же було важко трудовим колективам промислових підприємств у кризових умовах забезпечувати виробництво продукції, комунальникам — надавати комунальні послуги, але ніхто не опускав руки. Спасибі вам велике!
Особливі слова вдячності хочу висловити працівникам галузі медицини: нашим лікарям, медсестрам, санітаркам за їх непросту, відповідальну і разом з тим, таку необхідну працю. На їх плечі лягли проблеми з епідемією грипу, недостатність матеріального забезпечення і впровадження реформи з реорганізації лікарні.
Разом з тим я хочу відмітити, що все ж таки вдалось мобілізувати кошти і встановити медичного обладнання на суму 1,3 млн. грн.
Напруженим виявився рік і для освітян. Розриви у навчальному процесі через карантини змусили ще сильніше мобілізуватись до важливої роботи.
Поряд з тим впроваджені нові навчальні курси з християнської етики, енергозбереження та енергоефективності, інші інноваційні технології у освітянській галузі.
Нам є чим пишатись, і успіхи наших новоград-волинців не один раз змушували гордо звучати ім’я Новограда-Волинського чи то на сцені національного Палацу «Україна» в Києві, коли виступало тріо «Віра» та дитячий ансамбль «Ордана», чи під час перемоги футбольних команд, волейболістів, гирьовиків і інших великих досягнень наших спортсменів.
Хочу подякувати за напружену працю військовослужбовцям, працівникам міліції та інших силових структур.
Коли зростала напруга у суспільстві, вони своєю щоденною працею намагались забезпечити порядок, стабільність і при цьому дуже часто ризикували своїм життям. Дай Бог, щоб 2010 рік нам приніс менше проблем, а вам — клопотів.
Ми прожили цей рік, наполегливо працюючи, намагаючись реалізувати те, що задумано.
Я радий, що новоград-волинці прагнуть змінити на краще життя у нашому місті, що в Україні звучить ім’я Новограда-Волинського з новою силою, що ми з любов’ю заговорили про своє місто, пишаючись ним.
Попереду нас всіх чекає нелегкий рік. Правди ніде подіти, зроблено не все можливе, аби зупинити негативні процеси в суспільстві.
За умов, в яких наша держава вступає у новий, 2010 рік, нашим головним завданням є сьогодні і на майбутнє ще більше буде, я на цьому особливо наголошую, навчитися самим виживати і заробляти на розвиток міста.
Для цього нам потрібно ще більше працювати, підтримувати місцевого виробника, маємо забезпечувати безперебійне, економічно-стабільне функціонування комунальних підприємств, і робити це за умови єдності всіх, реальної підтримки один одного і самовідданої праці.
Нехай у наступному році буде більше людей, які згуртовуються для подолання скрути, і менше таких, які лише шукають винних, лякають новими лихами, і тим самим, нагнітають напругу.
Закликаю всіх новоград-волинців, усі політичні сили до співпраці, злагоди, громадської терпимості!
Сподіваюсь, що в ці новорічні, різдвяні свята кожен наповниться високим духовним піднесенням, налаштує себе на добро і візьме його з собою у 2010 рік.
Вітаючи вас, шановні новоград-волинці, з Новим роком та Різдвом Христовим, хочу щиро усім побажати міцного здоров’я, миру, достатку і духовної радості! Хай Божа благодать буде у кожній домівці і ніколи не покидає славної землі нашого краю.
З Новим роком! З Різдвом Христовим, дорогі новоград-волинці!
З повагою міський голова М.П.БОРОВЕЦЬ