ДОРОГИ ДО ВИБОРЧИХ ДІЛЬНИЦЬ ОБІЦЯЮТЬ РОЗЧИСТИТИ

ДОРОГИ ДО ВИБОРЧИХ ДІЛЬНИЦЬ ОБІЦЯЮТЬ РОЗЧИСТИТИ

Після сильних снігопадів декілька днів тривала відлига. Але бажаного полегшення громаді міста це майже не принесло. Можливо, дещо простіше стало керувати автомобілями. Та й то — переважно на головних проїздах, де машини «розбили» лід. На околицях, як і раніше, вулички й провулки потопали в снігу. Окремими з них упродовж цих днів пересуватися було неможливо.
А пішоходам — взагалі непереливки. На тротуарах сніг практично не прибирали. Коли той почав танути, — утворювалися калюжі. Подекуди такі, що й черевик зникав під водою, якщо хто поспіхом необачно поставив ногу.
У владі ж традиційно головною причиною всіх вищеописаних негараздів називають недостатність коштів. Крім цього, труднощі пояснюють відсутністю в комунальному підприємстві, що має очищати місто від снігу, нормального грейдера. Такого, що б міг зчистити з доріг лід.
Утім, у понеділок, 11 січня, дві одиниці снігоприбиральної техніки виїхали на вулиці. Як повідомили в управлінні ЖКГ міської ради, до плану прибирання на цей день включили близько тридцяти вулиць. Поспішали, бо очікували нічних заморозків. А це б значило, що снігова каша перетвориться на суцільний лід. Як показав наступний день, основні дороги до вечора комунальники таки встигли почистити. А куди руки не дійшли — то тим жителям, певно, й не звикати. До околиць завжди «особливе» ставлення.
Що комунальники постараються зробити особливо ретельно, — так це подбати про нормальний доступ до виборчих дільниць у день виборів. Вулиці, де розташовані дільниці, включені до плану роботи снігоочисної техніки, — запевнив начальник управління ЖКГ В.Мисін.
На січень влада запланувала 100 тисяч гривень на очистку міста від снігу. Для порівняння — торік такі ж роботи обійшлися в 90 тисяч. Але ж снігу в минулому році випало менше. Тож, певно, нині й ста тисяч не вистачить, — бідкаються в управлінні ЖКГ. А додатково виділяти немає звідки.
Що ж, залишається надіятися на сприятливу погоду. А в подальшому — на новий автомобіль, який влада розраховує придбати в цьому році за кошти з державної субвенції. Взагалі-то, планується купівля сміттєвоза. З подальшим його переобладнанням для додаткових функцій. В тому числі — і для прибирання снігу.

Олег БРЮХАНОВ
Фото Віктора ТИМОЩУКА