НАШ ВИБІР — ЮЛІЯ ТИМОШЕНКО!

НАШ ВИБІР — ЮЛІЯ ТИМОШЕНКО!

Я, Анатолій Шевчук, голова Ради міського громадського об’єднання приватних підприємців «Гарт», звертаюсь до Вас з приводу президентських виборів.
Закінчився перший тур президентських виборів, лідерами цих перегонів стали В.Янукович та Ю.Тимошенко. Багато з вас, у тому числі і я, не голосували за даних кандидатів, а дехто взагалі не брав участі в голосуванні. Звичайно, не такий вибір, якого нам хотілося б, але більшість людей віддали перевагу саме цим постаттям. Невідомо, як проголосують ті виборці, які голосували за інших кандидатів. Саме від цього залежатиме, хто буде Президентом України, і куди він нас поведе. Можна, ще й так сказати, чи будуть будь-які вибори взагалі, після приходу до влади одного з кандидатів? Здається, що різниці великої між ними не існує. Дуже складний вибір. Тоді така ситуація повністю задовольняє В.Януковича, так як він набрав понад 35%, що на 10% більше від Ю.Тимошенко.
У мене дуже багато є претензій до Ю.Тимошенко, зокрема спроба підняти ринковий збір в десятки разів, 365 Постанова КМУ «Про сплату внесків на загальнообов’язкове пенсійне страхування фізичними особами» та багато чого іншого. Але завдяки протестам приватних підприємців, ці рішення були відмінені, 365 Постанова КМУ України адміністративним судом, до якого звернулись із позовною заявою приватні підприємці. В мене тоді виникає питання, чи можливо це було б зробити при В.Януковичу? Я вважаю, що — ні, просто, за допомогою міліції протестантів розігнали б, а організаторів посадили б у в’язницю. Приклад уже є, як у 2004 році, В.Янукович вимагав у Президента Л.Кучми розігнати за допомогою внутрішніх військ людей на майдані. Адже він і до цих пір наголошує, що в нього украли перемогу на минулих виборах, хоч тоді дійсно була велика фальсифікація, через те й народ вийшов на майдан. Всім відомо, що за В.Януковичем стоять крупні олігархічні клани, яким давно начхати на малий бізнес, вони давно мріють про те, щоб не було ринків, кіосків, магазинів, а на їхньому місці були супер- та гіпермаркети, не було приватних таксистів, а були фірми, на місці будівельних організацій — корпорації чи холдінги, одним словом — буде одна їхня монополія і ніякої конкуренції.
В.Янукович говорить, коли його оберуть Президентом України, то він значно збільшить пенсії, зарплати, буде стабільний курс гривні (замовчуючи який), не говорячи при цьому, за рахунок яких джерел це збільшення зробить, напевно, не за рахунок олігархів Партії регіонів, а за рахунок малого підприємництва та емісії гривень, чим поглибляться інфляційні процеси. До речі, Ю.Тимошенко говорить, що долар буде не вище 6,5 грн. Адже не так давно ми всі були мільйонерами. Під тиском Партії регіонів Верховна Рада України підняла мінімальні пенсії та зарплати, не запропонувавши джерела фінансування. Саме від такого безглуздого рішення постраждали найуразливіші верстви населення, йдучи на ринки чи в магазини купувати значно дорожчі продукти харчування. Якби В. Янукович сказав, що потрібно зменшити максимальну зарплату та пенсії до 6000 грн., значно скоротити армію чиновників, відмінити їм всякі пільги, ввести податок на «царські хороми». Все це не «розкрутило» б інфляцію. Адже не так давно Партія регіонів, яка очолювала Уряд, при зростаючій економіці не хотіла підняти соціальні стандарти на 30 грн., звинувачуючи Ю.Тимошенко у популізмі, то як можна піднімати ці стандарти у два рази при світовій фінансовій кризі, коли йде спад в економіці.
В.Янукович вже давно не керує Партією регіонів, він є ширма, за якою ховаються такі люди, як Ахметов, Колесніков, брати Клюєви, Льовочкін, — це все підтвердив Т.Чорновіл. Розчарувавшись у лідері партії, її ряди покинули народні депутати Т.Чорновіл, Р.Богатирьова, І.Богословська, лідер Партії регіонів Кримської АР Кисельов, який взагалі звинуватив В.Януковича у покриванні керівництва Верховної Ради АР Криму, яке сприяє розкраданню земель, рейдерству, хабарництву, що за цим всім стоять кримінальні депутати автономії. Багато депутатів місцевих рад від Партії регіонів східних областей покидають її ряди, звинувачуючи керівництво партії в тому ж самому. До речі, вся регіональна влада у АР Крим, східних та південних областях знаходиться у Партії регіонів, хоч вони говорять, що — в опозиції.
Шановні приватні підприємці! Якщо ви хочете гострих відчуттів: рекету, рейдерства, відміну спрощеної системи оподаткування і т.д. і т.п., тоді голосуйте за В.Януковича, а якщо — ні, тоді підтримайте Ю.Тимошенко.
Анатолій ШЕВЧУК, голова Ради об’єднання

\"НАШЯ, ПРИЙМАК Єва Ігнатіївна, пенсіонерка, в першому турі виборів Президента України голосувала за нашого земляка — Литвина В.М.
У наступному турі я особисто підтримаю і закликаю всіх, кому небайдужа подальша доля України, проголосувати за Юлію Володимирівну Тимошенко, тому що я вбачаю в ній державного лідера, який буде відстоювати демократію, незалежність держави, українську мову, зробить великі реформи в освіті, медицині, економіці, і я вважаю, зверне увагу на розвиток села.

\"НАШЯ, у І турі президентських виборів голосував за С.Тігіпка, як за молодого, перспективного управлінця, економіста. А у ІІ турі виборів голосуватиму за Ю.Тимошенко, бо вона може згуртувати команду економістів реально боротися із олігархами і рухати країну у Європу.
М.ПОЛІЩУК, пенсіонер, колишній начальник БУ №2


\"НАШУ першому турі виборів Президента України я голосувала за Тігіпка С.Л. На даний час перед Україною стоїть вибір: хто ж Президент — Тимошенко Ю.В. чи Янукович В.Ф.?
Переконана, необхідно голосувати за Тимошенко Ю.В. Чому?
Перш за все, хочу, щоб нашу державу очолювала людина з прогресивним баченням нашої держави в сім’ї Європейської спільноти, країни з демократичним устроєм, в якій панують патріотичні настрої, в якій одна державна мова — українська, а Закони виконуються беззаперечно.
Лариса Антонівна КАПЧИНСЬКА, директор ЗОШ №5

\"НАШДоленосним для України стане другий тур виборів Президента. Ми не маємо права зрадити ідеали поколінь патріотів, які боролися і гинули за велику, міцну і незалежну державу! Із захопленням влади представниками донецької олігархії, тобто тими, хто керує Януковичем, ми не отримаємо можливостей розвитку і покращення рівня життя недонецьких територій. Значить — більшості України. Європа зачинить двері перед кримінальною владою.Наша молодь не стане на рівень європейського навчання. Здадуться енергетичні інтереси. Почнеться підготовка до рабського підпорядкування нас, наших дітей і наступних поколінь амбіціям північного сусіда.
У першому турі я голосував за Віктора Ющенка. Інші — за нових політиків: Тігіпка, Яценюка, — наміри яких зробили Україну дійсно Державою з великої літери, співпадають з програмою кандидата на посаду Президента України Юлії Тимошенко. Тому задля майбутнього, люди добрі, об’єднаймося. Голосуймо за Ю.Тимошенко! Не зрадимо Україну!
Ярослав СПІВАК, ветеран військової служби, учасник ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС