ЗНОВУ «РІЖУТЬ» ПАРК ПЕРЕМОГИ?

ЗНОВУ «РІЖУТЬ» ПАРК ПЕРЕМОГИ?

19 лютого до редакції зателефонував мешканець вулиці Леваневського і повідомив про те, що на території Будинку офіцерів, поблизу парку Перемоги, якісь люди ріжуть дерева.
На жаль, це вже не перший випадок, коли у тій місцині знищують зелені насадження. Одразу після дзвінка невідомого чоловіка, ми виїхали на місце події, однак «лісорубів» там уже не застали. Усюди лежали повалені, на наш погляд, здорові дерева, які могли б рости ще сотні років. А навкруги стояло чимало хворих стовбурів, яких чомусь не зачепили. Було навіть спиляне деревце з табличкою «Будь людиною — не сміти». Виходить, уже можна смітити?
До речі, щоб нині зрізати дерево, що стоїть на балансі в Зеленому господарстві, потрібно брати дозвіл у Житомирі.
Тож, аби з’ясувати ситуацію, ми звернулися до В. Мисіна, начальника відділу благоустрою управління житлово-комунального господарства та комунальної власності міської ради. Ось що він відповів:
— На території Будинку офіцерів триває реконструкція парку і вирізаються лише хворі дерева. Проте, мусимо зрізати і кілька здорових насаджень, але тільки в тих місцях, де проходитимуть лінії освітлення. А що стосовно дозволів, то вони у нас є.
Підготував Микола МАРУСЯК
Фото Віктора ТИМОЩУКА