ПИВА НА ЗУПИНЦІ ВЖЕ НЕ ВИП’ЄШ…

В Україні набрали чинності поправки до законів про обмеження споживання і продажу пива та слабоалкогольних напоїв. Відтепер хмелю — зась! Можна лише в барах та в ресторанах.
Закон України, що набрав чинності 21 січня 2010 року, прийняв пиво і слабоалкогольні напої до алкогольних, заборонив їх продаж неповнолітнім, розпивання у вузах, школах, громадському транспорті, місцях проведення масових заходів і на дитячих майданчиках. Основною метою ухвалення цього важливого законодавчого акта — необхідність підвищення культури споживання таких напоїв, стимулювання здорового способу життя.
На жаль, у нас споживання «хмелю» вже давно перейшло усі розумні межі. Маршрутне таксі, зупинки громадського транспорту, дитячі майданчики… Список придатних до розпивання місць можна продовжувати і продовжувати… Виправити ситуацію можна лише застосовуючи законодавчий тиск і зрівнявши у правах алкоголь, пиво і так звані слабоалкогольні напої.
Згідно з вимогами Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо обмеження споживання пива та слабоалкогольних напоїв», відтепер забороняється вживати пиво (крім безалкогольного), алкогольні і слабоалкогольні напої у громадських місцях.
Разом із тим, поправками до «алкогольних» законів забороняється продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років.
На першому етапі реалізації зазначеного Закону працівники міліції проводять роз’яснювальну роботу, а злісних правопорушників — притягуватимуть до адмінвідповідальності за ст.156, 178 та 179 Кодексу України про адміністративні правопорушення.
В.ПРИЛИПКО, начальник Новоград-Волинського МВ