БАСЕЙН ДАРУЄ СИЛУ!

Завжди гамірно у басейні промислово-економічного технікуму, практично увесь день проводяться урочні заняття з плавання студентів. А у вечірній час покращують свій фізичний стан жителі міста різного віку та статі. Завдяки проханням дирекції ДЮКФП та розумінню міської влади, вже другий рік функціонує відділення плавання під керівництвом досвідченого фахівця з водних видів спорту В.І.Шульгіна, де освоюють навички спортивного плавання близько 100 юних звягельчан. А перевірити свою підготовленість юні плавці та плавчині змогли на відкритій першості міста. На блакитних доріжках стартувало понад 80 учасників та учасниць, обслуговували змагання досвідчені М.А.Голояд — кандидат у майстри спорту з плавання, Н.В.Кащук — директор ДЮКФП та, звичайно, В.І.Шульгін. Незважаючи на значну кількість спортсменів і спортсменок та повну програму видів плавання, вже через декілька хвилин після фінішу протоколи з результатами запливів були вивішені на спеціальному стенді.
І ось настають солодкі миті перемоги для найшвидших, для більшості з яких це вперше у житті — отримати заслужений спортивний диплом, щоб у наступні роки претендувати на участь у складі збірної Житомирщини змагатись на всеукраїнських стартах, а там, дивись, недалеко європейські, світові чемпіонати та Олімпійській ігри.
А наразі серед наймолодших за віком на дистанції 50 метрів вільним стилем на найвищу сходинку п’єдесталу пошани були запрошені Настя Бойко — у плавчинь та Назар Каменеш — у плавців.
На дистанції 50 метрів вільним стилем на спині найкращими стали Ліза Кіктенко та Микола Стаховський, найшвидшою на цій же дистанції стилем брас виявилася Анна Лазаренко.
У середній віковій групі, а це учні 6-7 класів, на дистанції 50 метрів різними стилями плавання високу швидкість продемонстрували: вільний стиль — Артем Чаплигін, брас — Дарія Остапчук, батерфляй — Антон Пилькевич.
Серед найстарших за віком плавців та плавчинь дозволялося стартувати в різних видах програми. Цим скористалися найбільш підготовлені, отримавши перемоги.
Так, Світлана Ореховська показала найшвидші секунди на дистанції 50 метрів вільним стилем та батерфляй. Яна Шавловська була першою у плаванні вільним стилем на спині та другою у стилі брас. Дмитро Кравець у юнаків переміг у стилі брас та показав другий результат у стилі батерфляй. Олександр Пономарьов має в активі два других місця у вільному стилі на грудях та на спині. Усі стартуючі в старшій віковій групі змагалися на дистанції 50 метрів.
Слід відзначити, що, завдяки систематичним заняттям з плавання, можуть покращити свій фізичний стан діти з особливими патологіями. За цим слідкують спеціально навчені фахівці. До плану роботи федерації міста з плавання включені такі турніри як — кубок міста, матчові зустрічі з командами міст Житомира, Бердичева. Вже знайшлись спонсори, які будуть допомагати розвитку цього виду спорту у Новограді-Волинському. Інформацію надав директор ДЮКФП М.В.Кащук.
Володимир БУРКОВСЬКИЙ