СТУДЕНТИ ПРИБРАЛИ БЕРЕГИ СЛУЧІ

СТУДЕНТИ ПРИБРАЛИ БЕРЕГИ СЛУЧІ

Бите скло, пластик, банки з-під пива, поліетилен… Такий наразі середньостатистичний рівень свідомості громадян, що в місцях масового відпочинку від цього «добра» аж в очах рябить. А надто — на берегах Случі. Можна скільки завгодно бити себе кулаком у груди й кричати, що «Ми йдемо в Європу!», а на ділі елементарної культури — зібрати після себе сміття й віднести його до урни — вистачає не всім.
Важко уявити, що було б довкола річки, якби до прибирання щовесни не бралися сотні студентів. Приклад ще у 2006-му році показав промислово-економічний технікум. Гарна ініціатива одразу віднайшла підтримку в інших навчальних закладах.
Ось і нині, 14 квітня, 350 студентів технікуму провели акцію з прибирання лівого берега Случі. Ще кілька сотень юнаків і дівчат, які навчаються в економіко-гуманітарному коледжі, того ж дня взялися очистити правий берег.
Було помітно — молодь працювала енергійно, весело і завзято. Всі, як один, відзначали, що допомогти рідному місту стати чистішим, вважають за честь. За кілька годин було зібрано сміття на декілька вантажівок.
Поряд із цим варто відмітити й інший, не менш важливий, момент — виховний. Навряд чи хто із цих молодих людей, після того, як відчув на собі ціну такої праці, надалі дозволить собі смітити.
Олег БРЮХАНОВ