ВДЯЧНІСТЬ ТИМ, ХТО ВРЯТУВАВ ЛЮДСТВО

26 квітня в Україні відзначається сумна дата — чергова річниця з дня аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Саме цього весняного дня 1986 року сталася найжахливіша в історії людства техногенна катастрофа, яка мала вражаючі наслідки.
Тоді весь світ зрозумів, яку руйнівну силу має мирний атом, а маленьке місто енергетиків Чорнобиль стало відомим далеко за межами України. Наслідки Чорнобильської аварії відчули на собі тисячі населених пунктів багатьох країн світу. Найбільш постраждалою виявилась наша держава, 2294 населених пункти 77-ми районів 12-ти українських областей опинилися в зоні радіаційного забруднення.
Впродовж більш двох десятиліть трагедія на ЧАЕС залишається серйозною проблемою нашої країни — це покинуті села та міста, спустошені забруднені землі, це тисячі людей, які брали участь у ліквідації аварії, та ті, хто залишився на забруднених територіях, ставши згодом інвалідами.
Багато наших земляків, відгукнувшись на трагедію Чорнобиля, тоді, у 1986-му році, брали активну участь у ліквідації наслідків аварії.
З почуттям вдячності та поваги ми ставимося до тих людей, хто у мирні часи, ризикуючи власним життям та здоров’ям, показали приклад мужності та відповідальності, врятувавши людство від можливості ще більш страшних наслідків ядерної катастрофи.
У річницю Чорнобильської трагедії ми схиляємо голови перед пам’яттю загиблих героїв та віддаємо дань пошани всім ліквідаторам аварії, які, рятуючи людство від ядерної небезпеки, жертвували найдорожчим — своїм здоров’ям і життям!
Хай залишиться в минулому та ніколи не повториться жах чорнобильської катастрофи, а пам’ять про ті події навчить нас цінувати мир, спокій і квітучі весни.
Від імені районної державної адміністрації хочу побажати всім мешканцям району, й особливо людям, доля яких так чи інакше пов’язана з аварією на Чорнобильській АЕС, мирного неба, здоров’я, благополуччя та оптимізму.
Нехай Бог благословить кожну мить Вашого життя!
Микола ІВАНЮК, голова районної державної адміністрації