«ДУЖЕ ДОБРЕ ВИСТУПИЛИ!»

Так коротко і зрозуміло підсумував недавні досягнення своїх вихованців тренер з карате-до Петро Корнійчук. А йшлося про престижний міжнародний турнір у Чехії, що за складом і кількістю учасників прирівнювався до кубка світу. За його підсумками четверо новоград-волинців із п’яти, які брали участь, зуміли пробитися у призери.
Відмінно провела бої і здобула заслужене перше місце Анастасія Ванжура. Дмитро Корнійчук, який посів друге місце, поступившись у фіналі росіянину, теж заслужив на добрі слова від тренера. У таких випадках кажуть — спортсмен «вистрелив».
Звання третіх призерів турніру — в Артема Кухарчука й Андрія Хромушина. Лише Анатолій Овсянніков, для якого це був перший міжнародний старт, залишився без медалі.
Понад 1200 учасників — представників 120 клубів із 26 країн. Серед них — найсильніші на сьогодні в цьому виді спорту. Кількість суперників у одній категорії подекуди перевищувала півсотні. Ці цифри допоможуть уявити масштаби турніру.
«Це — не чемпіонат України, де всі один одного добре знають. Тут ми збагатилися досвідом, знову відчули дух і особливості міжнародних змагань, отримали можливість познайомитися з різними школами карате», — резюмував Петро Корнійчук.
Поряд із цим тренер висловив вдячність місцевим спонсорам, підтримка яких дозволила звягельським спортсменам побувати на цих змаганнях.
Олег БРЮХАНОВ