З ГАРНИМ НАСТРОЄМ — НА КУБОК УКРАЇНИ

З ГАРНИМ НАСТРОЄМ — НА КУБОК УКРАЇНИ

П’ятеро юних новоград-волинців увійшли до складу збірної команди Житомирської області, що візьме участь у кубку України з кіокушин карате серед дітей. Змагання пройдуть у святковий день — 1 травня, в місті Броди, що на Львівщині.
Основним критерієм відбору на участь у всеукраїнських змаганнях стали підсумки регіональних турнірів, що відбулися цієї весни. Один із таких — відкритий чемпіонат Баранівки (18 квітня), який за складом учасників прирівнювався до чемпіонату області.
Щоправда, в силу певних причин, на змагання до Баранівки не змогли прибути спортсмени з Бердичева. Натомість, крім господарів, у поєдинках взяли участь вихованці секцій кіокушин карате з Новограда-Волинського і Першотравенська, де цей вид спорту почав розвиватися в січні цього року.
Загалом було 80 учасників. Майже третина з них — двадцять п’ять — новоград-волинці, які в більшості зуміли показати свої найкращі бійцівські якості й волю до перемоги. Відтак, команда з Новограда стала першою за кількістю нагород.
Серед спортсменів віком до 18 років перші місця — у Лілії Ботіної, Віктора Калатинця, Антона Сергієнка, Гліба Степанова, Богдана Борисюка, Ігоря Мисника і Кристини Пашковської.
У дорослих вікових групах перемоги здобули Максим Онищук (категорія до 90 кг) і Сергій Венгер (до 70 кг). В абсолютній категорії, де у фіналі зійшлися два вищезгадані юнаки, переміг Максим.
У результаті до складу обласної команди було вирішено включити Гліба Степанова й Кристину Пашковську, а також — Ярослава й Романа Бучовських та Ірину Супрункову, які в цих змаганнях участі не брали.
У цілому місцеві тренери — Олександр Гордієнко (доросла вікова група) та Володимир Гусєв (тренує дітей) — дали позитивну оцінку чемпіонату. Адже до нього вдалося залучити чимало спортсменів. А це — новий досвід і свіжі враження.
Олег БРЮХАНОВ