«ВИЛЕТІЛИ» З КУБКА

«ВИЛЕТІЛИ» З КУБКА

Футбольний сезон 2010 року у Новограді-Волинському відкрився на стадіоні «Авангард» кубковим поєдинком стадії 1/4 фіналу, де нашим суперником став ФК «Бердичів». Перед початком матчу відбулася невелика офіційна церемонія відкриття, де числені уболівальники побачили та почули привітання від вихованців Палацу шкільної молоді під керівництвом Мирослави Василівни Коржовської. З побажанням успішної гри звернувся до гравців міський голова М.П.Боровець, голова ради засновників клубу В.В.Гордійчук. Під звуки державного гімну капітани команд-учасниць та капітан футбольної команди ветеранів м.Новоград-Волинський підняли державний прапор України, прапори міста та району.
\"«ВИЛЕТІЛИ»

Відбулось урочисте відзначення кращого футболіста нашого міста, ним був визнаний Роман Весельський. Від голови ради засновників клубу В.В.Гордійчука пам’ятний приз вручив Роману його дідусь Станіслав. У номінації «Душа і мотор команди» сезону 2009 року був відзначений капітан футбольного клубу Дмитро Горбаченко. Він також отримав пам’ятний приз від В.В.Гордійчука.
Гравці обох клубів вийшли на зелений газон, тримаючи за руки юних футболістів, надію міського спорту, і вислухали гімн ФК «Звягель-750» у виконанні автора Сергія Руденка.
Склад нашої команди у матчі відкриття сезону був таким: голкіпер — Максим Дубров, польові гравці — Дмитро Горбаченко, Ігор Ковальчук, Юрій Ковальчук, Михайло Войтович, Олександр Герасименко, Ігор Носарєв, Роман Весельський, Дмитро Лободін, Юрій Перін, Павло Осарчук.
Наступальна гра звягельчан будувалася швидкими атаками по флангах, однак передачі в карний майданчик переривалися надійною грою захисту гравців ФК «Бердичів». Порушення правил суперниками і надія на вдалу реалізацію «стандартів» результату не принесли. Бердичівляни досить активно контратакували, маючи ряд моментів для взяття воріт, однак у першій половині матчу наші ворота залишилися «сухими».
Після перерви господарі продовжували численні атаки, однак м’яч вперто обминав сітку воріт гостей. Як потрібно організовувати і реалізовувати блискавичні контрвипади, продемонстрували наші суперники. Нападник гостей, котрий почав рухатися у сторону наших воріт, замкнув навіс головою в районі одинадцятиметрової позначки. Так було відкрито лік забитим голам.
Після вилучення Михайла Войтовича наша команда багато часу володіла м’ячем, завдала чимало ударів по воротах суперників, однак голкіпер бердичівлян грав безпомилково, а блискавичний випад на половину поля ФК «Звягель-750» знову став результативним — 0:2. Після цього голу деякі уболівальники почали покидати стадіон, адже часу врятувати матч вже не було. Єдине, на що доводилося розраховувати, — це м’яч престижу. Це вдалося зробити на останній хвилині додаткового часу Ігорю Носарєву.
Тож поразка і виліт з кубкового турніру. До гри наших гравців виникало багато запитань. Попереду — матчі аматорської ліги України, тож є сподівання, що ці запитання до тренера клубу і його підопічних з часом можуть зникнути.
Володимир БУРКОВСЬКИЙ