СКЛАЛИ ПРИСЯГУ НА ВІРНІСТЬ УКРАЇНІ

СКЛАЛИ ПРИСЯГУ НА ВІРНІСТЬ УКРАЇНІ

Традиційно на початку літа по всій Україні відбуваються церемонії приведення до присяги молодого поповнення — юнаків весняного призову. 5 червня
на плацу військової частини А3814 (12-ий інженерний полк) урочисту клятву на вірність українському народові склали 211 військовослужбовців. Цікаво, що у порівнянні з двома попередніми роками, ця цифра найбільша: у 2008-му присягали 155 майбутніх військових інженерів, у 2009-му — 170.
У такий пам’ятний та відповідальний для кожного бійця день їх привітали представники військового командування: командир 12-го інженерного полку, полковник Микола Борісов та начальник відділу оперативного забезпечення 8-го армійського корпусу, підполковник Дмитро Герега. Вітальні слова прозвучали від міської й районної влади, а також від комітету солдатських матерів та священика.
Музичний супровід урочистого заходу забезпечив один із кращих військових оркестрів України — наш, місцевий. Благочинний Новоград-Волинського округу, настоятель Свято-Преображенського храму, протоієрей Стефан благословив молодих військових на несення військової служби.
Морально підтримати своїх синів та друзів приїхали понад чотири сотні родичів та близьких військовослужбовців. Варто відзначити, що декого з бійців доля закинула служити не близько від отчого дому. Так, серед цьогорічних призовників є жителі Донецької, Сумської, Харківської, Черкаської, Запорізької, Львівської, Хмельницької областей.
Щоправда, є й такі, кому пощастило служити відносно неподалік від дому. Це — 30 чоловік із Київщини та 33 — з Житомирщини. Серед місцевих — 6 призовників безпосередньо з Новограда-Волинського та один — із району.
Командування військової частини ­висловило переконання, що молоде попов­нення, яке щойно присягнуло на вірність Батьківщині, гідно і з честю виконає свій обов’язок. Також командири вірять, що кращі з нинішніх призовників після закінчення терміну строкової служби оберуть професію захисника Вітчизни й залишаться служити у частині за контрактом.
Того ж дня це­ре­монія присяги відбулася ще в одній військовій частині Новоград-Волинського гарнізону. У 54-му окремому розвідувальному батальйоні присягали 43 призовники. Місцевих серед них шестеро, четверо — з міста, двоє — з ­району.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Віктора ТИМОЩУКА