СЕРГІЙ ТІГІПКО: «МИ ШУКАЄМО НОВИХ ЛІДЕРІВ»

«СИЛЬНА УКРАЇНА» ВИЗНАЧИТЬ, ХТО КОРИСТУЄТЬСЯ РЕАЛЬНОЮ ДОВІРОЮ НА МІСЦЯХ
Списки кандидатів від партії для участі у місцевих виборах будуть сформовані з урахуванням результатів попереднього партійного голосування — так званого праймеріз.
ПРОГНОЗИСТИ ПОМИЛЯЮТЬСЯ
По суті, підготовка провідних політичних сил країни до майбутніх виборів депутатів місцевих рад, сільських, селищних і міських голів вже давно розпочалася. За той час, що залишився до 31 жовтня, всім їм належить відповісти на головне запитання: хто буде представляти партії на місцях. Адже кадри, як відомо, вирішують все.
Не виняток і партія головного реформатора країни Сергія Тігіпка «Сильна Україна».
Саме до неї сьогодні прикута пильна увага і політологів, і звичайних громадян. Перші взагалі називають «СУ» головною інтригою виборів, що наближаються. Другі — дедалі голосніше заявляють про підтримку розпочатого нинішнім віце-прем'єром економічного і соціального реформування України.
— Структура підтримки Тігіпка — це, передусім, представники інтелігенції, малий і середній бізнес, тобто, мисляча частина суспільства. Вони якраз обирають не тих, хто гучними заявами збурює повітря, а тих, хто реально працює, — говорить заступник голови «Сильної України» Костянтин Бондаренко. — І рейтинг партії і нашого лідера щодень зростає. Ті, хто пророкував Сергію Леонідовичу неминуче падіння популярності у зв'язку з його приходом в уряд, виявилися поганим прогнозистами.
Справді, всього за півроку партія реформаторів встигла не тільки відкрити майже 1900 своїх організацій в 27 регіонах України, а й завдяки активній діяльності на місцях і в центрі вийти на друге місце в рейтингу загальнонаціональних політичних партій.
Хто ж піде на місцеві вибори під прапором «Сильної України»?
ДОСТОЙНИХ ДОПОМОЖЕ ВИЗНАЧИТИ КРАЇНА
Як перша в історії України політична партія європейського типу «СУ» не має наміру робити з кандидатур делегатів у «малу» владу таємниці за сімома печатками. Виборчі списки, як не раз заявляв сам Сергій Тігіпко, будуть відкритими. Достойних представляти партію на місцевих виборах виберуть з урахуванням думки українців.
Із цією метою «Сильна Україна» вперше за всю історію політичного життя країни проводить так званий праймеріз в загальнонаціональному масштабі. Іншими словами — це рейтинговий відбір кандидатів на виборні посади серед представників однієї партії. Він буває відкритим, коли голосувати може будь-який громадянин, і закритим, коли право голосу мають тільки члени партії, що проводить попередні вибори. Цього літа Україна стане свідком і учасницею обох варіантів рейтингового відбору найбільш достойних.
— Праймеріз — це можливість для кожного члена партії стати кандидатом від «Сильної України» на виборах до місцевих органів влади 31 жовтня 2010. Це відкритий, демократичний відбір, який дозволить визначити кращих із кращих. «Сильна Україна» надає реальний шанс кожному партійцеві просунутися в кар'єрі, реалізувати свої ідеї, — говорить керівник Національного секретаріату партії Сергій Вітер.
За його словами, для участі в попередніх виборах кандидатові необхідно подати заявку в місцеве відділення партії. Заяви будуть прийматися в регіональних, міських і районних організаціях «Сильної України» з 20 по 31 липня. Всю інформацію про порядок проведення попередніх виборів можна буде отримати у відділеннях партії на місцях і на партійному сайті www.silnaukraina.com.
Внутрішньопартійне голосування стартує вже 10 серпня. За кандидатів зі списку праймеріз свого району, міста, області члени партії зможуть проголосувати на сайті «Сильної України».
Паралельно з інтернет-виборами, з 10 по 31 серпня, відбудеться відкритий, всенародний праймеріз. Громадяни зможуть голосувати в мобільних пунктах «Народний праймеріз», які будуть розташовані на центральних вулицях населених пунктів. До речі, на народне голосування виноситься той же список, що і на внутрішньо-партійне. А їх результати будуть опубліковані на сайті партії на початку вересня.
— Проводячи попередні партійні вибори, ми хочемо оцінити потенціал кандидатів від нашої партії. Річ же не в тому, щоб поставити в список «потрібних» людей. Ми хочемо знати, хто сьогодні користується реальною довірою на місцях. Ми шукаємо нових лідерів, — зазначив голова партії «Сильна Україна» Сергій Тігіпко.
Відомий політик упевнений: таких нових лідерів, здатних кардинально змінити на краще життя своїх міст і районів, буде багато. Політична карта країни змінилася. І нова сила висуває на передній край боротьби за модернізацію України нових, ініціативних, досвідчених молодих професіоналів. Людей, які звикли ставити перед собою чіткі завдання і досягати результату.
Андрій ЧАЛИЙ