ВАЖЛИВО, ЩОБ ВЛАДА РОЗУМІЛА ПРОБЛЕМИ МОЛОДІ

ВАЖЛИВО, ЩОБ ВЛАДА РОЗУМІЛА ПРОБЛЕМИ МОЛОДІ

22 липня в Новограді-Волинському відбулася Житомирська обласна звітно-виборча конференція Всеукраїнської громадської молодіжної організації «Народний альянс молоді». На цьому засіданні головою обласного осередку було обрано жителя Новограда-Волинського, депутата Новоград-Волинської міської ради Олександра Гарбовського. Про те, якими бачить перспективи роботи цієї організації її новообраний голова — наша розмова з Олександром ГАРБОВСЬКИМ:
— Олександре, зазвичай обласні осередки громадських організацій очолюють жителі обласних центрів. Чим викликаний той факт, що саме жителю Новограда-Волинського довірили обласну «молодіжку»?
— Головною причиною, на мій погляд, став той факт, що вже близько півтора року діє активний молодіжний рух у місті Новограді-Волинському. Тому наші спільні здобутки на терені області і стали тим основним фактором, на який звернуло увагу керівництво молодіжної організації і актив у столиці — на всеукраїнському рівні. Наш досвід переймали міста значно більші, ніж Новоград-Волинський. Надалі ми плануємо вийти на більш широке поле своєї діяльності. Є бажання і розуміння повної відповідальності того, що будемо організовувати на рівні області і підключати такі міста як Коростень, Бердичів, Ємільчине, Ружин та інші. Хотілося б, звичайно, активізувати і роботу Новоград-Волинського району, бо сьогодні на теренах району не діє жодної молодіжної організації — тож очікуємо більшої активності від сільської молоді.
Зазвичай, молоді люди — амбітні, активні, розумні. Коли ми об’єднуємося, то відчуваємо, що стаємо сильніші,отримуємо більше можливостей вирішувати ті чи інші питання та проблеми. І через півроку-рік ми будемо говорити вже про здобутки на теренах області. Плануємо вихід не лише на всеукраїнський, а й на міжнародний рівень. А це, зокрема, взаємодія з міжнародними організаціями, які дуже тісно співпрацюють із молодіжним громадським рухом. Тож планів багато, будемо втілювати їх у життя. Сил і бажання у нас достатньо.
— Що можна назвати стимулом для молодих людей, аби вони вступали до молодіжної організації, яка мотивація?
— Це цілий ряд факторів. Зокрема, широке коло знайомств, бо молоді люди, вони, як правило, активні і в житті громадському, і в роботі. Тим не менше, проблеми існують у молодої людини завжди, а їх, звісно, легше вирішувати гуртом, допомагати один одному. І, звичайно, ставляться певні цілі. Правова допомога надаватиметься однозначно, адже серед нас є юристи, і чимало юристів. Буде допомога по питаннях працевлаштування, бо ми самі створили свій кадровий резерв, потенціал — з числа членів нашої організації, нашого активу, і не тільки — все це поповнюється з кожним днем як резюме, так і тими молодими людьми, кому ми вже допомогли.
— Олександре, ви — один із наймолодших депутатів міської ради, і не можете не відмітити той факт, що в органах місцевого самоврядування, в міських і районних радах, занадто мало представлена молодь. Чому, на ваш погляд, склалася така ситуація?
— Пояснити — чому так складається, мені важко. Але, прекрасно усвідомлюю, як непросто молодій людині заявити про себе, не маючи якоїсь підтримки, поодинці — дуже важко. Коли це вже об’єднання, то тоді людям значно простіше вирішувати свої соціальні проблеми по життю. Це добре помітно на прикладі і ОСББ наших, і так само — молодіжного руху. Може хтось і ставить собі за мету стати або депутатом, або членом виконкому, співробітником в органах місцевого самоврядування, шукають знайомих, щоб хтось десь порекомендував.
Ми ж діємо комплексно — створили кадровий резерв, і з числа цього кадрового резерву ми постійно подаємо свої пропозиції, своїх фахівців. Ми маємо зв'язок і з місцевими органами місцевого самоврядування, і з великими підприємствами нашого міста, адже люди з нашого кадрового резерву — різноманітних професій: юристи, економісти, фінансисти і так само — робітничих професій.
Взагалі-то, звісно, проблема існує. Чотири роки каденції депутатів місцевих рад закінчується, зараз знову почнеться передвиборча кампанія, і нам треба гуртуватися. Заради того, щоб змінювати своє життя і життя в суспільстві, ми йдемо на ці вибори.
— Олександре, без сумніву, дехто з наших читачів міг би вам закинути, що знову створюється під вибори молодіжна організація. Що б ви відповіли у такому разі?
— Хотілося б нагадати, до відома наших читачів, що ця організація — «Народний альянс молоді» — саме громадська організація, вона діє вже з 2006 року і щоразу, коли відбуваються вибори, молодь вирішує сама, кого підтримувати. Чи то парламентські вибори, чи президентські, чи в ради — місцеві і районні, ми теж повинні виявляти свою активність і підтримувати якісь сили, з якими будемо домовлятися про тісну співпрацю. Нам навіть не стільки важливо — хто саме прийде до влади, аби тільки ця людина і її команда розуміла проблеми молоді і шляхи їх вирішення.
Розмовляла Лариса ГЕМБАРСЬКА