ХТО ПРАЦЮЄ, А ХТО ЧЕКАЄ «ЧЕРВОНОГО ПІВНЯ»...

ХТО ПРАЦЮЄ, А ХТО ЧЕКАЄ «ЧЕРВОНОГО ПІВНЯ»...

\"ХТОПрацівниками державного пожежного нагляду Новоград-Волинського райуправління ГУ МНС України в Житомирській області протягом липня 2010 року були здійснені рейди — перевірки забезпечення пожежної безпеки під час збирання та транспортування нового врожаю на хлібних масивах сільськогосподарських підприємств.
Під час перевірки було приємно подивитись на те, що керівництво СТОВ «Агросоя», Новоград-Волинський заготівельно-відгодівельний кооператив та ПСП «Граніт» з порозумінням віднеслись до даного питання.
Вся їхня техніка, яка задіяна на збиранні і транспортуванні нового врожаю, забезпечена первинними засобами пожежогасіння, згідно з нормами належності, вихлопні труби тракторів та автомобілів оснащені справними іскрогасниками, а також на хлібних масивах, де здійснюється збирання нового врожаю, чергує пристосована для цілей пожежогасіння техніка, трактори з плугом для гасіння та перешкоди розповсюдження вогню у разі виникнення пожежі.
Але в інших сільськогосподарських підприємствах не виконуються вимоги правил пожежної безпеки щодо забезпечення первинними засобами пожежогасіння, згідно з нормами належності техніки, яка задіяна на збиранні і транспортуванні нового врожаю, вихлопні труби тракторів та автомобілів оснащені справними іскрогасниками, на хлібних масивах, де здійснюється збирання нового врожаю відсутнє чергування пристосованої для цілей пожежогасіння техніки та тракторів з плугом, що може призвести до виникнення пожежі та швидкого її розповсюдження. Складається враження, що керівники сільськогосподарських підприємств нехтують вимогами пожежної безпеки, залишаються осторонь виконання приписів органів державного пожежного нагляду і чекають, доки в їх господарства завітає «червоний півень» та знищить вирощений тяжкою працею врожай.
Наприкінці хотілося б звернутися до керівників сільськогосподарських підприємств району з закликом не залишати поза увагою забезпечення пожежної безпеки під час збирання, транспортування, переробки та зберігання нового врожаю, тому що кожен керівник зобов’язаний прикласти максимум зусиль, щоб вогонь не зміг знищити плоди важкої людської праці.
Я.КОВАЛЬСЬКИЙ, начальник відділу державного пожежного нагляду Новоград-Волинського районного управління ГУ МНС України в Житомирській області