ХРОНІКА 33/2010

ПОНАД ПІВТОНИ НАРКОТИКІВ ВИЛУЧИЛИ ПРАЦІВНИКИ ОРГАНІВ ВНУТРІШНІХ СПРАВ ЖИТОМИРЩИНИ З ПОЧАТКУ РОКУ
За цінами «чорного ринку» це більше 7 мільйонів гривень. За наркозлочини заарештовано 96 осіб, у тому числі 74 наркозбувача.
За словами начальника УМВС України в області Юрія Івакіна, за час проведення операції «Мак-2010» уже виявлено 210 незаконних посівів, на яких зростало понад 82 тисячі нарковмісних рослин. За виявленими фактами порушено 115 кримінальних справ. «Ефективність роботи правоохоронних органів у цьому напрямку великою мірою залежить і від сприяння та допомоги громадськості» — наголошує Юрій Івакін.
Тому в області постійно працює телефон довіри з питань незаконного обігу наркотиків (0412) 40-71-28. Конфіденційність інформації міліція гарантує.
ЯК ЗАТРИМУВАЛИ ЖИТОМИРЯНКУ-СУТЕНЕРШУ
За інформацією прес-служби МВС України, у травні цього року було ліквідовано транснаціональний канал торгівлі людьми з метою сексуальної експлуатації. Українок «експортували» до Індонезії.
Задокументовано діяльність двох мешканок Житомирської та Київської областей, які в мережі Інтернет розміщували пропозиції взяти участь у фотосесіях для заняття модельною діяльністю жінкам віком 18-22 років. Отримавши від бажаючих згоду, вони здійснювали оформлення відповідних документів для виїзду до Індонезії, де в подальшому їх утримували у розважальних закладах цієї країни.
Вжитими заходами у взаємодії з Робочим апаратом Укрбюро Інтерполу, консульським представництвом України в Республіці Індонезія з сексуального рабства було визволено та повернуто на Батьківщину 18 українок.
Водночас у Житомирі та неподалік аеропорту «Бориспіль» було затримано основних фігурантів оборудки, а також організатора, які зізнались у скоєнні низки тяжких злочинів, пов’язаних з торгівлею людьми.
«Рупор Житомира»