ЗАЛІЗНИЧНИК МАЙЖЕ ДЕВ’ЯТЬ ГОДИН ДОБРОВІЛЬНО ПРОВІВ... НА СТОВПІ

ЗАЛІЗНИЧНИК МАЙЖЕ ДЕВ’ЯТЬ ГОДИН ДОБРОВІЛЬНО ПРОВІВ... НА СТОВПІ

А НАЧАЛЬНИК СТАНЦІЇ ОБМАТЮКАВ ЖУРНАЛІСТІВ
Що змусило 52-річного працівника Новоград-Волинської залізничної станції, якому залишалося всього три роки до пенсії, вдатися до такої своєрідної акції протесту, — напевне, знає тільки він сам. А, може, ще й його начальство. Але ні з протестувальником, ані з керівництвом станції нормально поспілкуватися не вдалося.
Чоловіка, який ще о першій годині ночі заліз на електроопору навпроти вокзалу і просидів там майже дев’ять годин, після тривалих умовлянь забрали додому родичі. А начальник залізничної станції Віктор Онищук взагалі по-хамськи відреагував на появу журналістів і на цілком логічне в таких випадках запитання: «Що тут сталося?».
Віктор Онищук не знайшов ніяких інших слів, окрім тих, які прийнято називати нецензурними. На жаль, на сторінках газети їх відтворити не маємо морального права, бо газета може потрапити до рук дітей. Але, повірте, фраза, яку двічі (!) дозволив собі Онищук, містила більше матюків, аніж слів пристойних. Звісно, можна списати все на нештатну ситуацію. Мовляв, нерви і все таке… Але норми поведінки ще ніхто не відміняв. Тим більше, що журналісти теж виконували свою роботу, намагаючись з’ясувати, що довело чоловіка до дев’ятигодинного висіння на стовпі.
Щодо безпосередньо пригоди, то в силу зазначених причин усіх подробиць з’ясувати не вдалося. Із уривків фраз вималювалася приблизно така картина. Близько першої години ночі працівник станції, який знаходився в цей час на робочому місці, несподівано заліз на електроопору на значну висоту. До своїх колег, які зібралися внизу, звернувся з вимогою викликати до нього начальство. Трохи згодом на місце прибули працівники МНС, міліції, швидкої допомоги, влади та родичі чоловіка.
Але ніякі умовляння до пори до часу не діяли. Знімати силоміць теж було небезпечно — невідомо, на які дії зважився б у такому разі чоловік на стовпі. Ситуація вичерпалася близько пів на десяту — залізничник добровільно зліз по драбині, котру простягнули рятувальники.
Судячи з розмов, що велися на станції, винуватця пригоди відправлять на позачергову медичну експертизу. Однак, у будь-якому разі навряд чи він продовжить тут працювати. І це тоді, коли до пенсії залишалося всього декілька років. Певно, були причини, якщо зважився на таке.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Віктора ТИМОЩУКА