ПОВЕРТАЮЧИСЬ ДОДОМУ, МІЛІЦІОНЕР ЗАТРИМАВ ЗЛОЧИНЦЯ, ЯКИЙ ЗБИВ ДВОХ ПІШОХОДІВ

ПОВЕРТАЮЧИСЬ ДОДОМУ, МІЛІЦІОНЕР ЗАТРИМАВ ЗЛОЧИНЦЯ, ЯКИЙ ЗБИВ ДВОХ ПІШОХОДІВ

Опером він став невипадково. Для нього професія правоохоронця — покликання. Це зараз — молодший сержант міліції Дмитро Бугайчук.
Звичайний звягельський хлопець, закінчив школу, транспортний університет, військову кафедру, але не автомобілям він прагнув «допомагати», а людям. Три місяці тому Дмитро став опер­уповноваженим сектору карного розшуку. Здавалось би, запис у посвідченні ще не означає наявність професіоналізму, вміння миттєво орієнтуватися, приймати необхідне рішення з десятків варіантів, передбачити кроки зловмисника — все це не про Дмитра. Перше, що я помітила під час спілкування з 23-річним хлопцем, — скромність і навіть нерішучість. Героїчний вчинок Дмитра розповість нам значно більше про молодого оперативника.
Дорожньо-транспортна пригода, що сталася на вул. Героїв Перекопу 9 вересня, близько 21.10 год., забрала життя 32-річної місцевої мешканки, а її супутник отримав численні тілесні ушкодження, закриту черепно-мозкову травму, перелом бедра, був доставлений у територіальне медичне об’єднання.
Промайнув робочий день. Того вечора Дмитро Бугайчук повертався з роботи додому. На перехресті вулиць Лесі Українки-Героїв Перекопу Дмитро побачив, як у його напрямку на шаленій швидкості рухається автомобіль ГАЗ 2410. Як розповідає Дмитро, швидкістю сьогодні, на жаль, важко здивувати, але відсутність світла фар, а з наближенням — номерів, свідчили про небезпеку і загрозу. Пригальмувавши, щоб «сісти на хвіст» Волги, до нього під’їхав чоловік, котрий повідомив, що водій ГАЗ 2410 на вул.Героїв Перекопу збив двох пішоходів. Не гаючи ні секунди, Дмитро зателефонував оперативному черговому міськвідділу міліції і повідомив, що він переслідує автомобіль, за кермом якого — злочинець. На допомогу оперативнику одразу були направлені наряди ДАІ, патрульно-постової служби та оперативна група.
«Пролетівши» вул.Радянську, втікач звернув в один з провулків у напрямку ЗОШ №6, не впорався з керуванням і врізався в огорожу стадіону. Назустріч Дмитру, котрий кинувся на допомогу, оскільки думав, що від зіткнення водій міг постраждати, рухався, розмахуючи кулаками, неушкоджений молодик. Оперативник голосно представився і показав посвідчення, але розлюченого парубка це не зупинило. Дмитрові довелося застосувати силу. За лічені секунди зло­вмисник вже лежав на землі, одягнутий у наручники.
Молодший сержант міліції Дмитро Бугайчук у своєму вчинку нічого героїчного не вбачає, однак запам’ятає назавжди, адже щирі слова подяки людей, гордість особового складу за свого колегу та вдячність і відзнаку керівництва забути неможливо.
Як відомо, келих-другий спиртного поліпшує настрій та додає відваги. Причому, чим більша доза, тим легшим та безтурботнішим видається життя.
Ось і 20-річний новоград-волинець, прийнявши певну дозу спиртного, вирішив промчати вечірнім містом, як-то кажуть, з вітерцем. Одне життя і понівечена доля іншого учасника ДТП та їх рідних — чи не надто велика ціна за людські вади: необережність, самовпевненість, недалекоглядність? Усвідомлювати відповідальність за власні дії перед іншими — це обов’язок кожного водія!
А.ВЛАСЮК, помічник начальника МВ, ст.л-нт міліції