«ПРАВОВИЙ РИНГ» У КОЛЕДЖІ

«ПРАВОВИЙ РИНГ» У КОЛЕДЖІ

8 жовтня вся держава відзначала День юриста. Не оминула ця традиція і Новоград-Волинський економіко-гуманітарний коледж.
Напередодні цього свята викладачем відділення «Правознавства» Левицькою Аліною Анатоліївною була підготовлена інтелектуально-розважальна гра «Правовий ринг», в якій взяли участь кращі студенти ІІІ і IV курсів відділення «Правознавство».
Гра являла собою сукупність конкурсів, які ідейно були пов’язані між собою, а саме: «Заморочки з бочки», «Міжпредметні зв’язки», «Розв’язання правового кросворду», «Правовий штурм», «Розв’язання правового рівняння», «Конкурс вболівальників», «У світі казок», «Правовий ринг».
Учасники «Правового рингу» досить оперативно та професійно підійшли до вирішення поставлених задач. Кожна команда на досить високому рівні підготувала ситуаційну задачу з різних юридичних дисциплін.
Відповідні знання студенти коледжу показали і при проголошенні промови на задану їм тему «Україна — президентська республіка», прокоментувавши при цьому зміни до Конституції 2004 року та провернення в силу основного закону держави, прийнятого у 1996 році.
З гумором учасники гри розв’язали завдання конкурсу «У світі казок», де задіяно було ряд казок, насамперед, «Колобок», з визначенням яких особистих немайнових прав особи було порушенно; «Попелюшка», де задіяно трудові права особи; «Коза-дереза» та «Буратіно».
За допомогою новітніх технологій було проведено конкурс «Правовий ринг». Кожній команді на вибір була запропонована одна правова дисципліна, а представник команди повинен був на швидкість дати якомога більше правильних відповідей, де кожна правильна відповідь приносила команді 1 бал.
Невід’ємну роль у проведенні гри відіграли вболівальники, тобто представники від команд, які застосували набуті ними знання та власні спостереження.
Досить професійно були підібрані і члени журі, а саме керівник юридичного відділу держкомзему Ніна Миколаївна Пустовойт, державний виконавець ДВС Корнійчук Валентина Вікторівна, викладач відділення «Правознавство» Гусаімова Наталія Петрівна та почесний член журі директор НВГК Паламарчук Микола Євгенович.
У досить важкому поєдинку було підведено підсумки та оголошено результати. За кінцевими результатами гри перемогу здобула команда IV курсу «Адвокатська кузня».
Всіх учасників було відзначено почесними грамотами та призами.
Юлія ПОЛЮШКЕВИЧ, студентка IV курсу