ХРОНІКА 43/2010

ЗЛОДІЇВ РОЗШУКАЛИ ОПЕРАТИВНО
Невідомий «почистив» кишеню одного з мешканців нашого міста. Спритник викрав у потерпілого 200 грн. та мобільний телефон. У ході оперативно-розшукових заходів оперативники встановили, що крадіжку скоїв раніше судимий 38-річний житель с.Сімаківка. Чоловікові вдруге доведеться відповідати за злочин.
Цього дня потерпів від злодія і далекобійник зі Словаччини. Чоловік зупинився біля одного з барів, що на автодорозі Київ-Чоп. Із салону вантажівки невідомий викрав 300 євро. Злодієм виявився 18-річний місцевий житель. У недалекому минулому хлопець уже судимий за грабіж.
«СПРАВА САМОГОННИЦІ» НАПРАВЛЕНА ДО СУДУ
Скільки ниточці не витися, та рано чи пізно вона закінчиться. Таку народну мудрість можна застосувати, говорячи про тих, хто займається таким забороненим видом діяльності як самогоноваріння. Так сталося із незаконним промислом жительки с. Немильня. Власну оселю жінка перетворила на самогонну «точку», яка серед односельчанок дістала назву «обитель зеленого змія». Приторговуючи «віскі» домашнього виробництва, за словами 57-річної бабусі, вона допомагала дітям. Оковиту у пластмасовій тарі дільничний знайшов та вилучив у коморі та у шафі спальної кімнати, а самогонний апарат жінка ховала на горищі. Кримінальну справу направлено до суду, яка передбачає штраф від 850 до 1700 грн. У разі потрапляння у поле зору правоохоронців вдруге законом передбачено обмеження волі на строк до 5 років.
Як повідомив начальник міліції громадської безпеки Валерій Дьомін, дільничними інспекторами Новоград-Волинського МВ з початку року до адміністративної відповідальності за виготовлення, зберігання самогону та апаратів для його вироблення притягнуто 252 особи та 30 — за придбання самогону та інших міцних спиртних напоїв домашнього вироблення.
ЗЛОДІЙ ДАЛЕКО НЕ ВТІК
10 жовтня із заявою про спробу викрадення автомобіля ВАЗ-2107 у ніч з 9 на 10 жовтня та крадіжку автомагнітоли «Піонер» до міськвідділу міліції звернувся житель Новограда-Волинського. Слідчо-оперативна група, яка виїхала негайно на місце події, встановила, що зловмиснику не довелося докладати надмірних зусиль, аби проникнути у авто, оскільки задні дверцята були не замкнуті.
— Повертався з нічного клубу, живу на іншому кінці міста, а грошей на таксі не було, вирішив украсти машину, — так пояснив свої дії 25-річний звягельчанин слідчому. А як і що робити хлопець, за його словами, навчився, дивлячись сучасні фільми. На справу нічний гуляка наважився під крилом «зеленого змія». Так як дверцята «здалися» без бою, у хмільному тумані молодик навмання почав з’єднувати дроти. Коли зрозумів, що у реальному житті усе не так легко, як у кіно, аби час, який він згаяв не був даремним, хлопець вирішив прихопити магнітолу та перфоратор.
Доба знадобилася оперативникам карного розшуку, щоб встановити та розшукати злодія.
З МАРИХУАНОЮ І ПІСТОЛЕТОМ…
30-річного жителя с.Ярунь затримали оперативники під час відпрацювання району по лінії незаконного обігу наркотиків. Увагу чоловік привернув тому, що у поле зору правоохоронців він потрапив ще у 2004 році. Тоді його вже затримували за незаконний збут наркотиків. Вирок суду — позбавлення волі на 5 років і 6 місяців.
Побачивши знайомі обличчя, чоловік помітно почав нервувати і шукати щось у карманах, але за лічені секунди опинився обличчям до землі. При поверхневому огляді у внутрішній кишені спортивної куртки у затриманого виявили та вилучили поліетиленовий пакет, в якому знаходилася рослинна суміш зеленого кольору, зовні схожа на марихуану, вагою близько 200 грамів, та пістолет. Чоловік зізнався, що знову взявся за старе. Наразі правоохоронці проводять дослідчу перевірку. За носіння, зберігання, виготовлення, передачу чи збут вогнепальної зброї без дозволу законом передбачено позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.
«СЛАБОАЛКОГОЛКУ НАМ КУПИЛИ ДОРОСЛІ»
Саме такою була відповідь трьох 14-річних дівчат, яких вечірньої пори у центрі міста затримали та доставили до міськвідділу оперативники кримінальної міліції у справах дітей, щоб викликати батьків та отримати пояснення дорослих. Уже в очікуванні на батьків дівчата зізналися, що дорослими, які купили їм слабоалкогольні напої «Revo» та «Бірмікс», були незнайомі люди, яким вони дали гроші, тому що у магазині їм заборонений «енергетик» не продадуть.
На вихідних працівники патрульної служби в центрі міста (за кінотеатром Щорса) виявили трійцю хлопців, двоє з яких смакували пиво. Діти запевняли міліціонерів, що їм вже є по 16 років. Аби переконатися у правдивості слів, парубків було доставлено до міськвідділу. Опинившись у відділку, двоє хлопців, в обмін на зізнання, скільки їм років, просили не повідомляти батькам. Найстаршому, назвемо його Дмитро, уже виповнилося 19. Двом іншим — 17 та 14 років. Замість того, аби бути прикладом для молодших, Дмитро купив пиво та пригощав ним неповнолітніх. За доведення неповнолітнього до стану сп’яніння йому доведеться відповідати у суді, куди направлено складений протокол. За розпивання спиртних напоїв перед суддею постане і 17-річний Ігор (ім’я змінено). За поведінку 14-річного дитину відповідатимуть батьки, яких притягнуто до відповідальності.
Загалом же працівниками кримінальної міліції у справах дітей складено 9 адмінпротоколів.
А.ВЛАСЮК, помічник начальника МВ ст.л-нт міліції

ДОПОМОЖІТЬ ВСТАНОВИТИ ОБСТАВИНИ ДТП!
13 жовтня, близько 20.00 год., в м.Новоград-Волинський по вул.Герцена сталася ДТП. Невстановлений автомобіль, виїжджаючи на головну дорогу, скоїв наїзд на велосипедиста і з місця події зник. За словами очевидців, на автомобілі знаходилася фішка «таксі». В результаті ДТП велосипедист отримав тілесні ушкодження і був госпіталізований до лікарні.
Новоград-Волинський ВДАІ просить усіх, кому відома будь-яка інформація щодо обставин ДТП, звернутися за адресою: вул.І.Франка, 3а (ВДАІ) або зателефонувати 102, 5-22-25 (цілодобово), 5-60-17, моб.067-9483613.
Новоград-Волинський ВДАІ