…ЛЕДЬ НЕ «ЗАВАЛИВ» ЗБІРНИКА

…ЛЕДЬ НЕ «ЗАВАЛИВ» ЗБІРНИКА

Одразу троє новоград-волинців, вихованців клубу «Євробокс» та ФСТ «Спартак», стали переможцями відкритого чемпіонату Житомирської області з боксу, який відбувся цими днями в обласному центрі. Ще двоє звягельчан посіли на турнірі другі місця.
Серед майже ста учасників змагань фігурували представники української національної збірної з боксу, які в цей час проводять останні етапи підготовки до міжнародного турніру. Й без додаткових пояснень зрозуміло, наскільки складними були поєдинки проти таких серйозних суперників. Багато хто з учасників навіть відмовлявся від бою, якщо йому випадало боксувати проти збірника.
Однак це — не про звягельського важковаговика Андрія Кравчука. Новоград-волинському боксеру випало зустрітися із представником збірної, третім за рейтингом її номером, у фіналі. Попри деякий психологічний тиск на спортсмена і його тренера, яким наполегливо радили «зняти» свого боксера, Андрій Кравчук провів поєдинок до кінця. Вистояв, і навіть мав шанси завершити бій перемогою, проте за очками поступився.
— Якби Андрію вдавалися більш жорсткіші удари справа, міг би й виграти, — таким був коментар тренера звягельської команди Олександра Фоміна щодо цього поєдинку.
Відмінно провели турнір Олексій Білім (вагова категорія 64 кг, 1992 р.н.), Ігор Саулевич (64 кг, 1995 р.н.) та Ілля Сидорчук (60 кг, 1995 р.н.). Усі здобули звання чемпіонів області у своїх вікових і вагових категоріях. Причому, більшість боїв звягельські боксери завершували достроковими перемогами.
Крім Андрія Кравчука, срібним призером чемпіонату став Дмитро Кравець (категорія — понад 81 кг, 1995 р.н.). Для Андрія це — безсумнівний успіх, адже з урахуванням двох боїв, проведених на цих змаганнях, у нього в активі всього… три поєдинки такого рівня.
Дещо раніше, теж у Житомирі, відбулася, так звана, матчева зустріч між боксерськими збірними Житомирської й Київської областей. Організацію товариського турніру довірили Новоград-Волинській міській федерації боксу. Символічно, що перемогли наші — 6:4.
Новоград-волинські боксери висловлюють вдячність місцевим меценатам, які сприяють розвитку боксу в місті. Зокрема, Миколі Тарасову, котрий подарував клубу «Євробокс» десять комплектів боксерських перчаток.
Олег БРЮХАНОВ