ГОЛОВА СОЮЗУ ЖІНОК УКРАЇНИ «ЗА МАЙБУТНЄ ДІТЕЙ» — У НАС В ГОСТЯХ!

ГОЛОВА СОЮЗУ ЖІНОК УКРАЇНИ «ЗА МАЙБУТНЄ ДІТЕЙ» — У НАС В ГОСТЯХ!

\"ГОЛОВАНапрочуд гарні сонячні дні супроводжували візит на Житомирщину Голови Союзу жінок України «За майбутнє дітей» — чудової матері, бабусі п'ятьох онуків — Валентини Петрівни Семенюк-Самсоненко. Вона перебувала у нашому місті та районі 23-24 жовтня цього року.
На порозі Музею родини Косачів шановну гостю зустрічали представники міської та районної організацій СЖУ «За майбутнє дітей»: директор Музею родини Косачів С.В.Куценко, кандидат на посаду міського голови, усім відомий у краї В.І.Загривий з чудовим букетом троянд, представники місцевої інтелігенції.
Під час екскурсії музеєм піднімали не тільки його проблеми, але й проблеми усього нашого міста. Знаємо, що слова і діла Володимира Івановича ніколи не розходяться. Тому присутні висловили сподівання, що програму розвитку Новограда-Волинського під керівництвом нового мера В.І.Загривого буде виконано. Він завжди, як рідною долею, опікувався Новоградом.
Увечері відбулася зустріч з Валентиною Петрівною у селищі Городниця. Зал Будинку культури зустрів оплесками цю чудову жінку. Мешканці навколишніх сіл (Лучиця, Анастасівка) та городничани мали змогу почути щирі слова подяки матерям-героїням із вуст Валентини Петрівни, селищного голови І.А.Онищука, головного лікаря Городницької дільничної лікарні Р.Н.Шалька, заступника голови районної ради І.Л.Лучицького. Відчувалось, що ці люди небайдужі до долі своїх земляків, до потреб вирішення їхніх проблем. Знаємо, що у місцевих радах потрібні саме такі — ініціативні, заповзяті, з любов'ю до рідного краю і його людей. Союз жінок України «За майбутнє дітей» піклується проблемами підростаючого покоління, особливо дітей дошкільного віку. Тому і завітали в ДНЗ №4 «Сонечко», котрий у цьому році відзначає своє 47-річчя. Вдягнуті у вишиванки юні вихованці садочка провели екскурсію по своєму дитячому закладу. У залі сяяли посмішки батьків, котрі побачили гостей у запальному танці «Подоляночка». Від Валентини Петрівни та місцевого осередку СЖУ, який очолює дитячий лікар-ортопед Галина Глазова, дітки отримали дуже необхідні для їхнього розвитку іграшки й ігри.
СЖУ «За майбутнє дітей» узяв під свою опіку проблеми мешканців гуртожитків. Тому й не дивно, що саме ці люди переповнили зал бібліотеки для юнацтва №5. І поради, які озвучила В.П.Семенюк-Самсоненко, надали великих надій мешканцям гуртожитку щодо можливостей нарешті отримати власне житло.
На жаль, не обійшлося і без прикрих моментів. Будинок культури у селі Токарів відкрили за декілька хвилин до приїзду шанованої гості. Але ми були готові проводити зустріч на східцях клубу. Хтось «небайдужий» ходив по селах Токарів та Кам'янка і повідомляв, що змінено час приїзду, або зовсім зустріч не відбудеться. Зі сльозами вдячності на очах мами-героїні отримали подяки з рук Валентини Петрівни.
Після зустрічі у селі Несолонь, котру чудово організував голова ПСП «Прогрес» М.О.Поліщук, Валентина Петрівна щиро подякувала всім за теплий прийом та повагу.
Г.ПАВЛОВА
Фото автора