СЕРГІЙ ТІГІПКО: «ПРИЙШОВ ЧАС СИЛЬНИХ»

СЕРГІЙ ТІГІПКО: «ПРИЙШОВ ЧАС СИЛЬНИХ»

Найближчої неділі відбудуться місцеві вибори. Для «Сильної України» Сергія Тігіпка це — бойове хрещення, і партія налаштована рішуче. Тігіпко переконаний — країна обов'язково має скористатися шансом на проведення реформ у регіонах. А для цього у владу на місцях повинні прийти нові лідери. Про те, які завдання стоять перед органами місцевого самоврядування, політик розповів у цьому інтерв'ю.
— Сергію Леонідовичу, експерти кажуть, що регіональні вибори стануть репетицією виборів до Верховної Ради. Що ви думаєте щодо цього?
— Ви знаєте, я за останні два тижні відвідав багато регіонів країни. Спілкуючись із людьми, я чую одне: «Ми хочемо жити краще». Але при цьому люди сподіваються, що все станеться, як у казці: прокинулися вранці — і ось вам нова країна. Але так не буває. Для оновлення регіонів потрібні нові лідери. Тому я впевнений, що 31 жовтня — це вирішальний для країни час. І не тільки тому, що ті кандидати, які здобудуть підтримку в цей день, матимуть більше шансів проявити себе і створити гарний майданчик для старту на парламентських виборах. А насамперед тому, що на місцях потрібні ефективні управлінці, які здатні проводити реформи. А іншого шляху у регіонів просто немає. Досить тупцювати на місці, потрібно йти вперед.
— І що для цього необхідно?
— Це питання, насправді, до кожного з нас. 31 жовтня громадяни мають висловитися за оновлення влади та модернізацію країни. Ігноруючи вибори чи голосуючи за звичкою, ми позбавляємо себе шансу на нове життя — в успішній, заможній країні. У сильній Україні, яку поважають у світі і якої пишаються її громадяни. У країні з високими зарплатами, сучасною освітою, якісною медициною та комунальними послугами, з хорошою екологією і чудовими дорогами.
— Усе це не раз обіцялося, причому, на найвищому рівні...
— Насправді, усе це — в компетенції місцевої влади. Це не клопіт Президента чи уряду — побудувати міст у Запоріжжі, прибрати непомірні ринкові збори в Одесі, дати дозвіл на будівництво цеху на Харківському заводі або замінити обладнання на котельні в Чернігові. Це турбота місцевого самоврядування, яке нам належить вибрати 31 жовтня.
— Виходить, що допомога регіонам — у руках місцевих керівників?
— Сьогодні економіка держави в руїнах. І в містах, районах і селах реформи необхідні ще більше, ніж на центральному рівні. Тому саме на місцях необхідні люди, які готові взяти на себе відповідальність за проведення реформ. Саме таких веде у владу «Сильна Україна». Людей, які готові взятися за вирішення проблем на всіх рівнях — від вулиці й мікрорайону до міста, області, держави. «Сильна Україна» має чітку програму реформування економіки країни в інтересах кожного громадянина. У нас є команда, спроможна цю програму виконати. Я впевнений у своїх однопартійцях, які йдуть у владу. І прошу підтримати кандидатів від «Сильної України».
— За яким принципом ваша партія висувала своїх представників до місцевої влади?
— Серед наших кандидатів немає випадкових людей. Від самого початку до лав «Сильної України» ми приймали тільки тих, хто поділяє наші програмні цілі — побудова сильної держави та забезпечення добробуту її громадян. І на вибори ми висуваємо лише найдостойніших — переможців Народного праймеріз, людей, які мають довіру населення. Ми відійшли від звичної для України практики «призначення» кандидатів у списки за рішенням партійного керівництва. Під час праймеріз ми порадилися з людьми, хто з партійців може позитивно впливати на їхню долю, працюючи у радах всіх рівнів.
— Для вашої партії ці вибори, можна сказати, — бойове хрещення...
— Так, ми вперше йдемо на вибори, «Сильна Україна» — дуже молода партія. Але ми впевнено розвиваємося. Ще півроку тому нас було всього 400. Зараз нас уже майже 100 тисяч, відкрито три з половиною тисячі відділень по всій країні. У нас, за оцінками багатьох експертів, досить хороші шанси отримати друге місце по країні. У деяких областях, скажу прямо, ми впевнено йдемо до найвищих результатів.
Для нас дуже велика відповідальність — участь у виборах. Ми йдемо у владу, щоб працювати на благо тих, хто повірив у «Сильну Україну». Ми відродимо наші міста і села. Ми зробимо наше життя кращим. Я вірю в свою команду і нашу мету — побудову сильної України. Разом ми зробимо Україну розвиненою, успішною державою. Прийшов час сильних!