АЛЬТЕРНАТИВНІ ДЖЕРЕЛА ВОДОЗАБЕЗПЕЧЕННЯ МАЮТЬ ГАРНУ ПЕРСПЕКТИВУ

Декілька років тому в нашому місті було відкрито перший бювет. Міська влада, в процесі його облаштування, зіштовхнулася із великою кількістю критики та недовіри зі сторони городян, але на сьогодні бювети в нашому місті є одним із головних джерел водопостачання. Для міської громади — це вдале вирішення проблем щодо питної води.
Багато запитань від громади, проживає в районі вул.Пушкіна, стосуються недобудованого бювету на вул.Пушкіна, 8А. За інформацією ми звернулися до начальника відділу підтримки муніципальних ініціатив та інвестиції міської ради І.Л.Гудзь:
Будівництво бювету на вул.Пушкіна, 8А, було розпочате ще у 2008 році. Очільником та опікуном проекту став представник громади Віктор Присяжний, котрий очолив квартальний комітет «Громадський прогрес» та впровадив проект будівництва бювету у своєму мікрорайоні. Вода з цього бювету має чудові смакові властивості та користується попитом у жителів не лише цього мікрорайону, але й усього міста.
Наступним кроком для виконання програми забезпечення мешканців міста якісною питною водою стало впровадження проекту щодо реконструкції джерела на вул.Ціолковського, за ініціативи шкільної молоді Новограда-Волинського. Підтримали цей проект міська влада та компанія Соса-Соla.
Успішне впровадження вищезазначених проектів спонукало на облаштування бювету на вул.Пушкіна. Схема реалізації цього проекту така ж, як і в мікрорайоні «Зелені», а саме: левова частка коштів була виділена з міського бюджету, також фінансову допомогу надали МПВСР, 10% коштів проекту — обов’язкова умова фінансування від мешканців, які ініціювали проект.
Громадський контроль за станом виконання робіт здійснюють мешканці ОСББ «Звягель» за підтримки Віктора Присяжного та технічного нагляду працівників міської ради. До 1-го листопада очікується завершення облаштування навколишньої території та встановлення альтанки. Підрядною організацією, що здійснює будівельні роботи, є КП ВУВКГ, субпідрядні — місцеві приватні підприємці та Броварське підприємство, що займається виготовленням блок-установок для трьохрівневої очистки питної води. До кінця цього року планується завершення всього циклу робіт.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради