НА БАЗІ НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКОГО ЛІСГОСПУ ВІДБУЛОСЯ РОЗШИРЕНЕ ВИЇЗНЕ ЗАСІДАННЯ КОЛЕГІЇ ДЕРЖКОМЛІСГОСПУ

НА БАЗІ НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКОГО ЛІСГОСПУ ВІДБУЛОСЯ РОЗШИРЕНЕ ВИЇЗНЕ ЗАСІДАННЯ КОЛЕГІЇ ДЕРЖКОМЛІСГОСПУ

Тридцятого вересня на базі трьох лісгоспів Житомирщини, в тому числі — і Новоград-Волинського, відбулося розширене виїзне засідання колегії Держкомлісгоспу під керівництвом Голови комітету Миколи Шершуна. Запросили на колегію голову Житомирської облдержадміністрації Сергія Рижука та голову обласної ради Віталія Француза, керівників райдержадміністрацій області. Таке досить розширене представництво керівництва області та районів пояснювалося тим, що тісна співпраця лісівників з владою є запорукою стабільної діяльності лісогосподарських підприємств області і значним внеском у розвиток економіки регіону.
Учасники колегії, серед яких були начальники облуправлінь лісового і мисливського господарства, керівники вищих навчальних закладів, науковці, оглянули Ємільчинське, Новоград-Волинське та Баранівське лісогосподарські підприємства, теплиці, розсадники декоративних культур, ознайомилися із роботою лісокультурної та лісозаготівельної техніки.
Неабияку зацікавленість в учасників цього зібрання викликала робота деревопереробного цеху, що належить Новоград-Волинському ДЛМГ.
Насичена програма колегії й оперативна робота її учасників дозволила об’єктивно оцінити працю новоград-волинських лісівників, а, зокрема, і керівника підприємства Степана Антоновича Нусбаума. Відзначалося, що Новоград-Волинський ДЛМГ завжди в авангарді всього нового і прогресивного, що запроваджується в лісовій галузі: невпинне зростання залісених територій, а головне — збільшення заробітної плати працівників при зменшенні обсягів рубок за рахунок раціонального використання деревини і підвищення ефективності роботи. «У робітників обов’язково має бути стимул до праці», — підтримав такі принципи роботи Микола Шершун.
Говорячи про максимальне збільшення виходу високоякісної продукції з кожного заготовленого дерева, Микола Харитонович навів такі цифри: за 8 місяців цього року рівень реалізації продукції зріс у 1,32 рази, порівняно з відповідним періодом минулого року, і склав 2 млрд. грн. Окрім цього, державно-приватне партнерство при проведенні лісогосподарських робіт додатково зекономило для галузі близько 70 млн. грн.
Ще одним питанням, що розглядалося на колегії, було кадрове забезпечення лісової галузі. Той факт, що нині лісівників готують у 23 вищих навчальних закладах України, серед яких і непрофільні ВНЗ, без належної матеріальної бази і кваліфікованого викладацького складу, викликає занепокоєння рівнем підготовки таких спеціалістів. До кінця року Держкомлісгосп має затвердити норми чисельності працівників, необхідних галузі, і спільно з Міністерством освіти оптимізує кількість ВНЗ, у яких таких фахівців готуватимуть.
Робота лісівників цього року отримала високу оцінку з боку керівництва країни. Саме Житомирщина стала місцем нагородження кращих працівників галузі державними відзнаками. «За останні кілька років — це найбільша кількість державних нагород нашим працівникам», — з приємністю відзначив Голова Держкомлісгоспу України Микола Шершун, вітаючи відзначених.
Підготував Олександр ГЕМБАРСЬКИЙ
Фото Віктора ТИМОЩУКА