НЕ ПОЩАСТИЛО «ВЕЛИКІЙ РАДЯНСЬКІЙ ЕНЦИКЛОПЕДІЇ»…

НЕ ПОЩАСТИЛО «ВЕЛИКІЙ РАДЯНСЬКІЙ ЕНЦИКЛОПЕДІЇ»…

Саме це — вже нині раритетне видання — серед інших найбільше постраждало під час потопу у міській Центральній дитячій бібліотеці, що, нагадаємо, знаходиться на першому поверсі триповерхової будівлі по вулиці Соборності.
Сталося це у вихідний день — минулої ­суботи. У квартирі, розташованій поверхом вище, зірвало водопровідний кран. Господарів у цей час не було вдома. Так само й у бібліотеці, оскільки — вихідний, нікого не було. Лише ­завдяки уважності сусідів, котрі почули плескіт води, масштаби надзвичайної ситуації вдалося дещо зменшити.
Однак вода, що, за свідченнями очевидців, ­дощем лилася зі стель однієї з кімнат книго­сховища та головної зали, таки завдала відчутних збитків. Конкретну суму поки ще не пораховано. Адже постраждали не тільки книги, а й штукатурка,­ інвентар… Залило електропроводку.
Аби шматок сирої штукатурки бува не впав комусь зі школярів на голову, столи для відвідувачів переставили у безпечне місце. Підмоклі книги теж порозкладали на столах, ближче до батарей.
Бібліотекарі болісно переживають цю ситуацію. Тим більше, що заклад від такої неуважності сусідів страждає вже не вперше.
Наразі ще невідомо, хто й із яких джерел відшкодовуватиме збитки. На місце, одразу в день пригоди, виїжджала спеціальна комісія. Тож, працівники бібліотеки небезпідставно сподіваються на допомогу міської влади.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Віктора ТИМОЩУКА