ХРОНІКА 50/2010

УВАГА! ЗИМУВАЛЬНІ ЯМИ!
Як відомо, щороку на зимовий період, згідно з Постановою Кабінету міністрів України, Правилами промислового рибальства в рибо­господарських водних об’єктах України, наказу Державного комітету рибного господарства України тощо, встановлюється заборона з вилову рибних запасів на зимувальних ямах будь-якими рибними снастями.
На річці Случ (Новоград-Волинський р-н.) до таких об’єктів відноситься ділянка від колишнього Курчицького дитячого табору до перекату урочища Ліптов; ділянка водоймища від паперової фабрики (с.Чижівка) до першого повороту вище Случі; ділянка по руслу річки від млина (ра­йон Лубчиці), у м.Новоград-Волинський, по ходу річки до скелі (до першого повороту річки).
На річці Тня: ділянка по руслу річки в районі с.Стара Романівка Новоград-Волинського району по урочище Шубортове.
В.ЛАВРЕНЮК, міськрайонний дільничний інспектор рибохорони

БЕЗЖАЛІСНИЙ ВОГОНЬ ЛЮТУЄ
Протягом останнього тижня на території міста Новограда-Волинського та у сільських населених пунктах нашого району виникло шість пожеж, в яких загинуло три людини.
Так, 30.11.2010 року, о 00 годин 50 хвилин, до пожежної частини надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у с. Слобода Романівська. При гасінні пожежі у будинку було виявлено труп господаря — громадянина О., 1947 року народження.
02.12.2010 року, вночі,­ підрозділ пожежно-рятувальної служби смт.Городниця виїхав у с.Дубники Новоград-Волинського ­району. На місці пожежі було виявлено труп господарки — громадянки Ч., 1936 року народження.
06.12.2010 року, о 9-й годині ранку, пожежні автомобілі виїхали за викликом у с.Романівка. У палаючому будинку загинув господар — громадянин М., 1957 року народження.
Всі ці випадки дуже схожі між собою, адже всі загиблі проживали самотньо, зловживали алкогольними напоями, курили в ліжку.
Всього з початку року зафіксовано 136 пожеж, 92 з яких сталися у сільських населених пунктах Новоград-Волинського району та 44 виникли у місті. Вогнем було пошкоджено 29 житлових будинків, 53 надвірні споруди, десять квартир у багатоквартирних будинках.
Основними причинами пожеж було необережне поводження з вогнем, порушення правил пожежної безпеки при монтажі й експлуатації електромереж та опалювальних приладів.
У зв’язку з цим нагадуємо! ДОТРИМАННЯ ПРАВИЛ ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ ЗБЕРЕЖЕ ВАШЕ ЖИТТЯ ТА ОСЕЛІ ВІД ВОГНЯНОГО ЛИХА!
Державний нагляд у сфері пожежної безпеки Новоград-Волинського району