АНДРІЙ КАСЯНЧУК — ПЕРЕМОЖЕЦЬ БОЇВ «БЕЗ ПРАВИЛ»

АНДРІЙ КАСЯНЧУК — ПЕРЕМОЖЕЦЬ БОЇВ «БЕЗ ПРАВИЛ»

Один із найтитулованіших каратистів стилю кіокушин Андрій Касянчук з Новограда-Волинського перейшов на якісно вищий рівень — переміг у професійному рейтинговому бою за правилами К1. Йдеться про, так звані, «бої без правил», коли дозволяється застосовувати будь-які прийоми, крім борцівських.
Представницький турнір нещодавно минув у Одесі, в одному з тамтешніх нічних клубів. У шанувальників бойових мистецтв і любителів гострих відчуттів таке видовище викликало неймовірний інтерес. У суперники Касянчуку дістався одесит. Звісно, що симпатії місцевих глядачів у такому разі були на стороні земляка — досвідченого спортсмена, майстра спорту з боксу.
Хвилювання й психологічний тиск публіки стали основними причинами невпевненого початку бою — перший раунд Андрій за очками програв. Однак у наступних чотирьох раундах, кожен з яких тривав по дві хвилини, звягельчанин не тільки переломив хід поєдинку, а й одного разу відправив противника у нокдаун.
Публіка, як часто буває в таких випадках, почала симпатизувати сильнішому. Й Андрій Касянчук упевнено довів поєдинок до перемоги.
— Потрапити на такий турнір — це велика честь, — розповідає президент Житомирської обласної федерації кіокушин-карате Олександр Гордієнко. — Адже запрошують тільки перевірених бійців — щонайменше кандидатів у майстри спорту з бойових мистецтв, чемпіонів України чи призерів міжнародних змагань.
Нагадаємо, Андрій Касянчук у червні цього року здобув звання віце-чемпіона Європи з кіокушин-карате у важкій вазі (90 кілограмів).
— Цікаво, що раніше ми, спортсмени, власними коштами оплачували переїзди на змагання, проживання, харчування..., — продовжує Гордієнко. — Цього разу вперше так сталося, що всі витрати взяли на себе організатори турніру.
До слова, на професійному ринзі серед стимулів до перемоги — ще й матеріальний. Вигравши бій, Андрій Касянчук отримав від організаторів турніру чотири тисячі гривень.
Олег БРЮХАНОВ