ДОВГИЙ ЦИКЛ — ПІД СИЛУ НЕ ВСІМ

ДОВГИЙ ЦИКЛ — ПІД СИЛУ НЕ ВСІМ

Четверо спортсменів із Новограда-Волинського — представники районної організації ВФСТ «Колос» — стали учасниками чемпіонату України з гирьового спорту, що проходив у Львові 19-20 лютого.
Головна особливість турніру полягала в тому, що змагання проводилися не в класичному поштовху й ривку гир, а в, так званому, довгому циклі. Нагадаємо, що ця вправа — доволі складна: обидві гирі потрібно не тільки виштовх­нути догори на випростані руки, а й щоразу опускати їх донизу, при цьому не ставлячи на поміст. Саме тому, розповідає один із учасників турніру Олександр Дідовець, подібні змагання не відзначаються масовістю.
Всі звягельчани змагалися у ветеранських вікових групах. Чергове чемпіонське звання до своєї колекції додав наш найбільш титулований спортсмен — Олександр Дідовець (вагова категорія понад 90 кг, вікова — 55-59 років). За десять хвилин, відведених згідно з регламентом на виконання вправи, звягельчанин здійснив 58 підйомів двох 24-кілограмових гир.
У цій же категорії бронзовим призером змагань став ще один спортсмен із Новограда-Волинського. Юрій Дробот спромігся виконати 30 підйомів. Конкуренцію звягельчанам склав спортсмен із Миколаївщини, який із результатом у 41 підйом у підсумковому заліку «втиснувся» поміж новоград-волинцями.
Звання чемпіонів України з гирьового спорту серед ветеранів здобули Володимир Білім (до 80 кг, вікова група 45-49 років) та Олег Мороз (понад 90 кг, 45-49 років).
Незабаром у Житомирі відбудеться обласний чемпіонат з гирьового спорту в довгому циклі. А це — непоганий шанс проявити себе для молодих спортсменів.
Олег БРЮХАНОВ