СИТУАЦІЯ ПІД КОНТРОЛЕМ

Завершились роботи з рекультивації та благоустрою на території старого сміттєзвалища, що велися під контролем міської влади та ініціативної групи з числа жителів цього мікрорайону. Розпочались освоєння земельної ділянки, на якій розташовуватиметься новий полігон для твердих побутових відходів.
За розпорядженням міського голови Миколи Боровця медичними працівниками та санітарною службою проведено обстеження стану здоров’я жителів, які проживають у районі старого сміттєзвалища, та санітарного стану води у колодязях. Начальник відділу у справах дітей, сім’ї та молоді міської ради Валентина Сільвертюк і завідуючий дитячою поліклінікою міськрай ТМО Петро Дуда зустрілися з батьками 20 дітей, які проживають у цьому районі. Всі вони перебувають на диспансерному обліку в лікарні та потребують санітарно-курортного лікування.
За словами Петра Васильовича, ці батьки мають можливість протягом року безкоштовно оздоровити своїх дітей у санаторіях України. Для цього їм потрібно звернутись у дитячу поліклініку з відповідними заявами та медичними довідками. Наразі двоє дітей вже з кінця вересня — початку жовтня скористаються такою можливістю. Вартість однієї путівки становить 2-3 тис. грн., але ці діти оздоровлюватимуться безкоштовно. Сім’ям доведеться виділити зі свого бюджету лише кошти на проїзд. Лікарі радять самим батькам відвезти дітей у санаторії, щоб ознайомитись із умовами проживання та допомогти медичним працівникам правильно підібрати курс лікування.
www.novograd.org.ua