«ЛЕСИНИМ ДЖЕРЕЛАМ» — 25!

«ЛЕСИНИМ ДЖЕРЕЛАМ» — 25!

\"«ЛЕСИНИММіжнародномУ святу літератури і мистецтва нині виповнюється чверть сторіччя! 25 сторінок яскравої, самобутньої історії одного з найулюбленіших та незабутніх свят не лише для новоград-волинців, а й для тисяч гостей зі всієї України і з різних куточків світу. Адже «Лесині джерела» — це візитна картка нашого міста, яке дало життя і стало колискою славетної співачки «Досвітніх вогнів», відомої на весь світ поетеси Лесі Українки. Саме до її чистих джерел їдуть за творчою наснагою, міццю і силою духу, за цікавим спілкуванням та душевною гармонією. Тож нехай ніколи не зміліють вони — «Лесині джерела»!
ДОРОГІ ЗЕМЛЯКИ, ГОСТІ МІСТА!
Найщиріші вітання линуть сьогодні у славний Новоград-Волинський з нагоди міжнародного свята літератури і мистецтва «Лесині джерела».
Гордимося разом із вами, що древнє місто над Случчю стало тією колискою, яка викохала світу справжнього генія і світоча не тільки української, а й світової поезії.
Саме тому у котрий раз воно скликає до себе творчих людей з усієї України, щоби ще і ще раз засвідчити любов і шану до славної дочки Прометея.
Хай же вічно цвіте і процвітає одне з найсвятіших місць нашого народу, будуть благословенні у віках Лесині джерела краси, сили духу, розуму й бажання творити в ім’я українського народу.
Бажаю землякам, гостям міста, усім, хто шанує творчість національної гордості — Лесі Українки — віри, любові, щастя на довгі роки, нових здобутків на благо нашої України!
З повагою В.ЛИТВИН, Голова Верховної Ради України


ВЕЛЬМИШАНОВНІ НОВОГРАД-ВОЛИНЦІ, УЧАСНИКИ ТА ГОСТІ СВЯТА!
Щиросердечно вітаю Вас від імені Військової Ради, особового складу ордена Червоного Прапора Південного оперативного командування з Міжнародним святом літератури і мистецтва «Лесині джерела», яке двадцять п’ятий раз прийшло на нашу благословенну поліську землю!
Ім’я Лесі Українки овіяне особливою всенародною любов’ю. Поетеса зростала під впливом рідного слова, пісні та народної традиції поліського краю і з честю та глибокою повагою пронесла їх по життю. Сама постать Лесі Українки, як людська особистість, має колосальну притягальну силу, магічну привабливість. Це була людина виняткової мужності і принциповості, духовної краси і мистецького обдарування. Великий поет України і жінка з трагічною долею, вона ввійшла в свідомість поколінь як символ незламності і боротьби.
Впевнений, що багата історія, мальовничі краєвиди та поліська гостинність надихнуть учасників свята на прекрасні виступи, а проведенні мистецькі заходи принесуть радість та задоволення мешканцям Новограда-Волинського та гостям міста.
Хай затишно і радісно буде кожному з вас на цьому прекрасному святі!
Бажаю всім організаторам та учасникам свята творчих злетів, нових ідей, натхнення та людського визнання і поваги!
П.М.ЛИТВИН, командувач ордена Червоного Прапора Південного оперативного командування, депутат Житомирської обласної ради, генерал-лейтенант

ШАНОВНІ НОВОГРАД-ВОЛИНЦІ ТА ГОСТІ НАШОГО МІСТА!
Двадцять п’ятий раз на нашій благословенній поліській землі відбувається Міжнародне свято літератури і ­мистецтва «Лесині джерела», яке увійшло у наші серця незгасною любов’ю до слова Лесі Українки, народної пісні, чудових звичаїв наших предків, історії рідного краю.
Наше древнє місто у ці святкові дні стає центром літератури, поезії, пісні та запального танцю, рукотворного мистецтва, місцем високого духовного спілкування талановитих та творчих людей України, гостей із далекого та близького зарубіжжя. Це щастя жити і творити на Лесиній землі, передавати скарби українських традицій прийдешнім поколінням. Трьохденне яскраве дійство робить Лесине слово ще ближчим для тисяч людей, відкриває нові імена та таланти.
Сердечно вітаю вас із ювілейними «Лесиними джерелами»! Нехай їх живильна сила торкнеться кожної душі, знайде місце у наших серцях, наповнить їх добром, красою, любов’ю та високою духовністю.
Бажаю всім вам творчого натхнення, невтомної працьовитості, щирої вдачі і любові до рідного краю, на підвалинах яких зростали і квітли яскраві таланти нашого Полісся. Зичу вам злагоди у родинах, добробуту та міцного здоров’я!
Хай затишно і радісно буде кожному з вас на цьому прекрасному святі! Гарного вам настрою, приємних вражень та веселих розваг!
З повагою Володимир ЗАГРИВИЙ, міський голова