МІСЬКА ВЛАДА ДОПОМАГАТИМЕ РИБІНСПЕКТОРАМ У БОРОТЬБІ З БРАКОНЬЄРСТВОМ

7 вересня під головуванням першого заступника міського голови Миколи Усенка відбулася чергова робоча нарада з питань обговорення заходів щодо охорони місцевих річок та водоймищ та запобігання браконьєрству. Її учасниками були державні місцеві інспектори ­рибохорони, представники обласного управління, працівники міського відділу міліції, члени громадської організації рибалок, відповідальні працівники міської ради.
За словами інспекторів, незадовільною є їх матеріальна база, немає транспорту та моторних човнів для проведення рейдів. Через те, що в нашому регіоні відсутній промисловий вилов риби, фінансування ведеться за залишковим принципом. Але, попри труднощі, рибінспектори, правоохоронці, працівники служби охорони громадського порядку проводять рейди по річках, виявляючи браконьєрів та інших порушників водоохоронного законодавства. З початку року правопорушники були оштрафовані на 13 тисяч гривень.
Нагадаємо, що розміри штрафів за незаконну риболовлю становлять від 340 до 680 грн. У відповідності до чинного законодавства України відтепер незаконним є і продаж та зберігання сіток для риболовлі.
У ході наради вирішено передати для потреб державних та громадських рибінспекторів автомобіль і надати підтримку у придбанні дизпального для проведення рейдів на території міста. Вирішено також після проведення консультацій із державною інспекцією обліку маломірних суден поставити на відповідний облік місцеві човни, щоби легше було відстежувати їх пересування по річках, бо розвелося цих плавзасобів стільки, що аж в очах од них рябить. І, здебільшого, використовуються вони з метою браконьєрства.
Разом із тим, піднімалося питання щодо нічних рейдів. Було б добре, якби на них були присутні озброєні автоматами міліціонери, бо в цей час на річках буває досить сумнівний контингент.
З метою покращання стану наших річок, вивчається питання придбання та розведення нових сортів риби, які допоможуть очистити воду від надмірної рослинності. Сподіваємося, що заходи, намічені на робочій нараді, нададуть поштовху для посилення боротьби із порушниками та покращать стан наших річок. Але без спільних зусиль влади і громади, щодо бережного ставлення до наших водних та рибних ресурсів, не обійтися. Прохання до всіх, кому небайдужа їх доля, повідомляти про відомі вам випадки браконьєрства рибінспекторам або черговому міського відділу внутрішніх справ за телефонами: 102 або 5-22-25.
Підготував Микола МАРУСЯК