ВОЛОДИМИР ЗАГРИВИЙ: «БУДЕМО БОРОТИСЯ ЗА ЗМЕНШЕННЯ ЕНЕРГОЗАТРАТ ТА ЕКОНОМІЮ КОШТІВ»

ВОЛОДИМИР ЗАГРИВИЙ: «БУДЕМО БОРОТИСЯ ЗА ЗМЕНШЕННЯ ЕНЕРГОЗАТРАТ ТА ЕКОНОМІЮ КОШТІВ»

НОТАТКИ ІЗ ЗАСІДАННЯ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ МІСЬКОЇ РАДИ
Минулої середи, 23 листопада, відбулося чергове засідання виконавчого комітету міської ради, на якому серед основних розглядалося два питання — про роботу комунальних підприємств нашого міста та про роботу галузі освіти.
Заслухавши звіти керівників комунальних підприємств, перший заступник міського голови, який відповідає за питання житлово-комунальної галузі міста, Микола Григорович Усенко зауважив, що по тепломережі на наступний рік шість котелень планується перевести на альтернативні види палива, на пелети, встановити індивідуальну котельню у кінотеатрі і в територіальному центрі обслуговування пенсіонерів. Це дасть значне зменшення енергозатрат.
По Водоканалу: вклали вже 11 мільйонів гривень на заміну насосів, обладнання. Це робота, якої не видно відразу, але, разом із тим, вона забезпечує сталу, безаварійну роботу Водоканалу. Адже досі ми мали через зношене обладнання щодня по три-чотири аварійні ситуації.
По «Житлосервісу»: у цьому році збудували 11 дитячих майданчиків, і цей момент ми також повинні відмітити.
Що стосується «Тризни», то слід відзначити, що благоустрій на кладовищі покращився, там стало чистіше, причому без бюджетних затрат. Якщо минулого року було вкладено 160 тисяч, то в цьому році — ні копійки з міського бюджету, але роботи проводилися.
Підводячи підсумки з цього питання, міський голова Володимир Загривий зазначив, що критичної ситуації у Новограді-Волинському немає. Є нормальний, терпимий процес життєзабезпечення нашого міста, — хочеться ж краще. Проблем багато і, особливо, у комунальних підприємств, які щось роблять для нашого міста. Але те, що в нас є позитивні зрушення у галузі житлово-комунального господарства, то це — без сумніву.
Хочу нагадати, що ще півроку тому ми прийняли рішення наступний, 2012 рік, оголосити роком житлово-комунального господарства у місті Новограді-Волинському, згідно з цим будемо і формувати бюджет, приймати програму соціально-економічного розвитку нашого міста з акцентом на житлово-комунальне господарство.
Ще одне основне питання, яке розглянули члени міськвиконкому, — це робота галузі освіти нашого міста. Про це присутніх проінформувала начальник управління освіти і науки міської ради Ольга Володимирівна Ільяхова, котра зазначила, що у Новограді-Волинському сьогодні навчається у школах 5940 учнів. У ДНЗ — 2373 дитини. Проблеми забезпечення дошкільною освітою діток міста не існує, адже п’ятирічки до дитсадочків ходять всі, а інші дітки — 73 відсотки — відвідують дитячі садки, і це — найвищий показник по області.
Міська галузь освіти займає шостий рік поспіль перше місце в області.
Одним із стратегічних завдань у нас було забезпечити всю дошкільну ланку Інтернетом і комп’ютерною технікою — впоралися на сто процентів.
Ми провели також у школах моніторинг щодо потреби техніки як комп’ютерної, так і інноваційних технологій. У цьому році забезпечуємо ЗОШ №9 комп’ютерним класом, наступного року необхідно на кожний навчальний заклад заміни технологічного обладнання і комп’ютерної техніки на суму близько 400 тисяч гривень.
У 2010-2011 н. р. великим завданням перед нами стояло оптимізувати, реорганізувати позашкільну освіту. Таким чином були проведені «круглі столи» з батьками, керівниками, активом школи лідера, де були відпрацьовані основні моменти, і таким чином ми скоротили 22 гуртки, але це ті, які дублювалися. Зберегли при цьому контингент дітей, які працюють і навчаються у позашкільній освіті, відвідують гуртки, це — 2900 учнів, що становить 50 відсотків від усіх дітей нашого міста.
У нас працює 792 педа­гогічних працівники, серед яких — Заслужені працівники освіти, майстри спорту, нагороджені знаком «Відмінник освіти», а вся галузь освіти міста нараховує 1400 чоловік.
На сьогодні проблемна тема освітян — це особистісно-зорієнтований підхід до кожного учня. Тому перед нами завдання: охорона їх життя, здоров’я, навчання, виховання, забезпечення усім необхідним.
Підсумовуючи звіт Ольги Ільяхової, міський голова зазначив, що освіта у нас така, якою можна пишатися, в тому числі і матеріально-технічна база, порівняно з іншими містами і районами, навіть те, що будувалося до війни, — у нормальному стані і дає можливість повноцінно організовувати навчальний процес.
Завдання міськвиконкому — створити, забезпечити зміцнення матеріально-технічної бази. Над цим ми працювали у поточному році, освоїли більше 3,5 мільйонів гривень на освітянських закладах. Все залишається в силі. Вже з канікул вступаємо у наступний рік, за основу береться програма «Вікна і двері», і продовжуємо боротися за енергозбереження, за економію енергоносіїв, за економію всіх коштів, які потрібно спрямувати на більш важливі справи.
Підготувала Лариса ГЕМБАРСЬКА
Фото Віктора ТИМОЩУКА