«ЩОБ УСІ ЖИЛИ, ЯК ПРИНЦИ З ПРИНЦЕСАМИ. А МЕНІ — РОЗМАЛЬОВКУ»

«ЩОБ УСІ ЖИЛИ, ЯК ПРИНЦИ З ПРИНЦЕСАМИ. А МЕНІ — РОЗМАЛЬОВКУ»

ПРО ЩО МРІЮТЬ НАШІ ДІТИ
Не лише діти чекають цього свята по-особливому. Усім, навіть дорослим, так хочеться вірити, що чарівник святий Миколай обов’язково принесе їм подарунок під подушку. Розраховують на це навіть затяті шибайголови, котрим, з огляду на поведінку, до свята слухняних і чемних дітей найкраще пасували би тоненькі різочки... Втім, такі добрі, світлі свята для того й існують. Аби щоразу, нестримно, з новою силою, у кожній душі прокидався захований код дитинства — нестримна віра у казку.
Щоправда, із казками дорослим повезло менше. Таке життя, що мрії частенько розбиваються об скелю буденності, вкриту холодним снігом реалізму. Натомість дитячим душам, на щастя, це не загрожує — як не крути, а крига прагматизму не здатна скувати багату на тепло і любов пору дитинства. Чи не тому так радо зустріли нас із фотокореспондентом вихованці середньої групи «Маргаритка» дитячого садочку №5. Та й аргумент у нас був залізний — адже ми, як посланці святого Миколая, прийшли дізнатися цього дня, які ж бажання дітки приготували для свого доброго покровителя. І малеча у відвертій і щирій розмові розповіла нам те, що слід взяти на замітку усім, хто готується 19 грудня стати казкотворцем.






























































Олечка ЗАЄЦЬ:

— Я дуже люблю бавитися ляльками. У мене їх вже є багато, але я хочу ще. Щоб Миколай приніс мені найкращу. І щоб у неї були довгі коси, а я буду заплітати зачіски, як мама мені в садочок.
Діана КИРИЛОВА:

— У мене є сестричка маленька — Ангеліна-лисичка. У неї така роль на новорічному святі. Так ось, хочу, щоб нам святий Миколай приніс скакалки. Бо в інших дівчат є, а у нас немає…
Ванюшка БОРТНИК:

— Хочу іграшку черепашка-ніндзя і мишу. У мене сьогодні не було настрою фотографуватися, але якщо Миколай вашу газету читає, то я погодився. Хай усім діткам принесуть в цей день подарунки.
Іллюша КРАВЧЕНКО:

— А я хочу у подарунок комп’ютер. Ні, ноутбук краще, з іграми-гонками. І роги такі, що світяться. Ні, я передумав, краще нехай Миколай подарує мені справжній годинник на руку. Тільки справжній!
Леся ЩЕРБЛЮК:

— Жінка без сумочки не може обходитися. Тому я би попросила у подарунок сумочку. Рожевеньку, гарненьку. Бо стара у мене порвалася вже, а куди мені косметику складати, — не знаю тепер.
Вадим НЕТРЕБА:

— А мені — багато цукерок. І щоб у всіх дітей було гарне свято, щоб усі були слухняними і наступного року отримали ще кращі подаруночки й ще більше різних цукерок.
Дариночка БАЛЬ:

— Я така красуня, я хочу скакалку. Щоб стрибати і бути гарною, здоровою і спортивною. І шоколадку щоб мені подарував Миколайчик — я пострибаю, а потім з’їм…
Владик КЛИМЧУК:

— Я хоч і не дуже слухався, але мені дуже хочеться велосипед з передачами, як у мого сусіда Вадима. І щоб Миколай приніс моїй мамі квіти, а татові — нову машину купив.
Оксаночка НІКОЛАЄНКО:

— Я чомусь хочу гітару…Люблю слухати музику, хочу навчитися грати й собі на якомусь інструменті. А ще, як усі діти, люблю солодощі. Тому, святий Миколаю, принеси мені, будь ласка, ще шоколадку.
Ромчик ПІКОВСЬКИЙ:

— Хлопчикам, Миколай, треба приносити під подушку пістолет із кульками. Щоб вони тренувалися стати справжніми чоловіками. Тоді ми будемо сильними захисниками і нас ніхто не зможе перемогти!
Наталка ХАЧАТРЯН:

— Хочу книжечку про гарних принцес. І щоб у них були казкові лицарі, і щоб усі люди жили, наче у казці.
Назарчик ВДОВЕНКО:

— Люблю мультик про людину-павука, він такий спритний, класний! Якщо можеш, Миколайчику, принеси мені такого. У мене ще немає такої іграшки, а дуже хочеться!
Ганночка ФІЩУК:

— Нащо багато ляльок просити? Краще нехай Миколай принесе мені розмальовку і олівчики — буду розмальовувати ляльок, кожен день малюватиму дівчатам нові сукні, різних кольорів.
Віталик ЗУБЧУК:

— Мрію про машинку на пульті. Щоб ганяла сама, а я, як справжній водій, буду нею керувати. Бо маленьким не можна сідати за кермо, а нам теж хочеться відчути себе дорослими.
Владик ЗАГРИВИЙ:

— А я хочу літак на пульті. Тільки не на батарейках, а на акумуляторі, щоб довго літав. І щоб дівчата наші у садочок нігті не фарбували! Бо виховательки не дозволяють.

Дитячі секрети дізнавалася Юлія МИКОЛАЙЧУК
Фотокореспондент Віктор ТИМОЩУК